28. Berbanski dani sledeći vikend na Paliću

Berbanski dani se održavaju za vikend, 16. i 17. septembra, i to 28. put ove godine. Kao i svake godine obeležavamo i slavimo berbu voća i povrća, proizvodnju vina i završetak radova u voćnjacima i vinogradima.

Okupiće se brojni proizvođači voća, povrća, zimnice, ručnih radova, tradicionalnih radova i vina. Posetioci će moći da pogledaju, kupe, degustiraju ove proizvode a možda i da dobiju neki savet od naših izlagača.

Ove godine se programu priključuje i manifestacija “Izađi mi na teglu”, takmičarski karavan u kuvanju ajvara. Specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, ajvar, izazvaće “na teglu” vrsne kulinare i prave gurmane u čak 30 gradova širom Srbije. Na Palić dolaze 17. septembra.

Program manifestacije Berbanski dani u subotu će obogatiti i muzički program, sa nastupom tamburaša i to Tamburaški ansambl Uspomena (od 16 do 18h) i tamburaški ansambl Ravnica (18 do 20h) na Muzičkom paviljonu.

U subotu nas očekuju i razne igre, Palićki poen i Berbanska Olimpijada, zatim izložba sitnih životinja, Humanitarna akcija Rotari kluba Subotica “Plodovi humanosti”.

Nedelja pre podne je uvek posvećena dečijem programu, sa dečijim predstavama, animatorima, radionicama, tombolama, nastupima plesnih škola.

Detaljan program pogledajte na ovom linku.