Berbanski dani

Berbanski dani na Paliću su proslava berbe, ne samo grožđa, već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni. Uz zabavni i gastronomski program, organizuje se bazar rukotvorina i mala pijaca prerađevina, meda, voća i  naravno vina i rakije. Ove godine će se održati specijalni program na Letnjoj pozornici – Festival zanatskog piva, 8. septembra 2018. godine od 21 čas.

Festival-zanatskog-piva

 

Šta nas to očekuje na 29. Berbanskim danima?

Očekuje nas Berbanska pijaca, izložba voća i povrća, Sajam rukotvorina, zabavni park, “Plodovi humanosti” – akcija Rotari kluba, dečiji program i tematske ulice: “Ulica vina i sira”, “Medena ulica”, “Čokoladna ulica”.

U subotu 8. septembra u 12 časova održaće se svečano otvaranje Berbanskih dana uz program Udruženja vitezova vina Arena Zabatkiensis i izveštaj pudara godine, kada će se predstaviti i Kraljica berbe. Zatim sledi nastup tamburaša na Muzičkom paviljonu, koji nastupaju od 15 do 20 časova. Nakon toga, na terasama Velike terase održaće se nastup horova i baletske grupe “Mon Miraž” iz Subotice, mešoviti hor penzionera “Adađo”, hor “Bela Bartok” iz mađarskog grada Toln, Hor hrvatske glazbene udruge i nemački hor “Regenbogen”.

Nedeljni program Berbanskih dana kao i svake godine rezervisan je za dečije zabavne igre, i to od 15:30 kada počinju Berbanske dečije igre, u 17 časova će se održati Predstava za bebe Dečjeg pozorišta iz Subotice, nakon toga radionica za decu “Malac genijalac”, a u 18 časova Tombola za decu.

U nedelju se održava i Takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša kao i Takmičenje za najbolju domaću tortu i kolače.

Pogledajte ovde detaljan program – Berbanski dani na Paliću

berbanski dani na paliću

Berbanski dani

Berbanski dani