Рок опера

Опера Српског народног позоришта је припремила концерт Рок опера, који се реализује у сарадњи са Новосадским Биг Бендом и Хором и Оркестром Опере СНП-а.

big band

У споју музичких жанрова рока, џеза и опере, на ексклузивном концертном програму заступљено је 18 антологијских музичких хитова поп и рок група чија су имена уврштена у енциклопедије светске и домаће музичке сцене 20. века.

Диригент и аутор музичких аранжмана је Федор Вртачник, уметнички руководилац Новосадског Биг Бенда, а наступају Данка Адамов, Рената Старовић Петошевић, Маја Андрић, Драгана Келер, Зоран Шандоров, Војислав Малешев, чланови Хора Опере СНП-а. Хор је припремила Весна Кесић Крсмановић, а концерт режијски поставља Катарина Матеовић Тасић.

Међу нумерама које ће публика имати прилику да чује су и Smoke on the water, Somebody to love, Aquarius, и Love Rock & Roll, Who wants to live forever, Eye of Tigar, Help, We will rock you, Another brick on the wall, Stairway to heaven, Jump, We are the champions, Proud Marry, Bohemian rhapsody као и легендарну Морисонову песму Lite my fire, коју ће певати Јелена Кончар. За поклонике домаћег звука биће ту и Пар година за нас ЕКВ и Љуљај ме нежно Оливера Мандића.

Цена карте је 1500 динара и могу се набавити у свим продајним местима Евентима као и у кафе бару Хаусбрандт