Trka Deda Mrazeva na Paliću

Jedna od najlepših zimskih manifestacija na Paliću ove godine će se održati 8. decembra – Trka Deda Mrazeva. Ova porodična manifestacija slavi zimu, praznike, Božić, Novu godinu. Trka je namenjena za sportiste i rekreativce, za mlade i stare, za pojedince, porodice, škole i radne organizacije tj. za sve koji se raduju Deda Mrazu.

Manifestacija Trka Deda Mrazeva se održava već dvadeset  godina i u poslednjih nekoliko godina beleži sve veći broj posetilaca i učesnika. Na prošlogodišnjoj manifesaciji učestvovalo je oko 1800 učesnika.

Start Trke Deda Mrazeva

Start Trke je ispred Velike terase, a trči se ili šeta jedan sat, a minimum jedan krug, po kružnoj stazi dužine 1.500 metara. Staza će biti obeležena a trči se uz obalu jezera do hotela Prezident pa zatim Splitskom alejom do Vodotornja i kroz Veliki park do Velike terase.

Uslov učešća na trci je kostim ili kapa Deda Mraza.

Na manifestaciji će biti i Deda Mraz koji će deliti medalje svim učesnicima. Deca će moći da se slikaju sa njim, pričaju u druže se. Svi posetioci će moći da se okrepe toplim čajem ili kuvanim vinom ali i da se posluže hlebom s mašću.

.