Трка Деда Мразева на Палићу

Једна од најлепших зимских манифестација на Палићу ове године ће се одржати 8. децембра – Трка Деда Мразева. Ова породична манифестација слави зиму, празнике, Божић, Нову годину. Трка је намењена за спортисте и рекреативце, за младе и старе, за појединце, породице, школе и радне организације тј. за све који се радују Деда Мразу.

Манифестација Трка Деда Мразева се одржава већ двадесет  година и у последњих неколико година бележи све већи број посетилаца и учесника. На прошлогодишњој манифесацији учествовало је око 1800 учесника.

Старт Трке Деда Мразева

Старт Трке је испред Велике терасе, а трчи се или шета један сат, а минимум један круг, по кружној стази дужине 1.500 метара. Стаза ће бити обележена а трчи се уз обалу језера до хотела Президент па затим Сплитском алејом до Водоторња и кроз Велики парк до Велике терасе.

Услов учешћа на трци је костим или капа Деда Мраза.

На манифестацији ће бити и Деда Мраз који ће делити медаље свим учесницима. Деца ће моћи да се сликају са њим, причају у друже се. Сви посетиоци ће моћи да се окрепе топлим чајем или куваним вином али и да се послуже хлебом с машћу.

.