Трка Деда Мразева на Палићу

Једна од најлепших зимских манифестација на Палићу ове године ће се одржати 9. децембра – Трка Деда Мразева. Ова породична манифестација слави зиму, празнике, Божић, Нову годину. Трка је намењена за спортисте и рекреативце, за младе и старе, за појединце, породице, школе и радне организације тј. за све који се радују Деда Мразу.

TAbla trka

Манифестација Трка Деда Мразева се одржава већ деветнаест  година и у последњих неколико година бележи све већи број посетилаца и учесника. На прошлогодишњој манифесацији учествовало је око 1700 учесника.

Старт Трке Деда Мразева

Старт Трке је испред Велике терасе, а трчи се или шета један сат, а минимум један круг, по кружној стази дужине 1.500 метара. Стаза ће бити обележена а трчи се уз обалу језера до хотела Президент па затим Сплитском алејом до Водоторња и кроз Велики парк до Велике терасе.

Услов учешћа на трци је костим или капа Деда Мраза.

Новина ове године је да сваки учесник мора да има свој стартни број како би могао да добије медаљу. Стартни бројеви су бесплатни и моћи ће да се преузму од 4. децембра у Туристичкој организацији града Суботице (Градска кућа) и на Женском штранду на Палићу. Пре саме трке на Великој тераси ће такође бити дељени стартни бројеви. Обзиром да се очекује велики број учесника, препорука је да се стартни бројеви преузму раније.

На манифестацији ће бити и Деда Мраз који ће делити медаље свим учесницима. Деца ће моћи да се сликају са њим, причају у друже се. Сви посетиоци ће моћи да се окрепе топлим чајем или куваним вином али и да се послуже хлебом с машћу.

Пратећи програм

У Великој сали Велике терасе биће организована дечија представа Тоби у изведби Дечјег позоришта. Представа почиње у 12 часова а пре и после представе деца ће моћи да учествују и у радионицама које организују Школа менталне аритметике Малац генијалац и Мађарско културно уметничко друштво. У питању су божићне и новогодишње радионице када ће се израђивати украси за јелку.

Трка Деда Мразева има хуманитарни карактер. Ове године се средства прикупљају за Удружење Анима Суботица. На неколико места ће бити постављене кутије за добровољне прилоге.