Jótékonysági Mikulásfutás Palicson

Az egyik legszebb téli manifesztáció melynek Palics ad szinhelyt az idén December 9-én, 11 óra kezdettel –  A Jótékonysági Mikulásfutás. Ez mindenkinek ajánlandó: sportolóknak és rekreálóknak, fiataloknak és időseknek, családoknak, iskoláknak és szervezeteknek– egyszerűen mindenkinek , aki szereti a Mikulást.

TAbla trka

Tizenötödik éve van jelen ez az esemény Palicson, és minden évben növekvő számú érdeklődésnek örvend. Tavaly körülbelül 1700 személy vett részt az eseményen.

A rajt a Nagyterasz előtt van, a résztvevők 1500 méteres körpályán futnak vagy sétálnak 1 órán keresztül, de minimálisan 1 kört meg kell tenniük.

A részvétel feltétele: Mikulásjelmez vagy sapka viselete.

Az idei év újdonsága, hogy minden résztvevőnek  rajtszámmal kell rendelkezni.

A rajtszámokat December 4-étől lehet átvenni A Városházán megtalálható Turisztikai szervezetnél , valamint Palicson a Női strandon. Természetesen a futam előtt a Nagyteraszon is el lehet venni a rajtszámokat. Mivel sok érdeklődőre számitunk, azt ajánljuk , hogy az érdekeltek vegyék át a rajtszámot a futás előtti napokon.

Mindenki aki rendelkezik rajtszámmal és lefutja a távot, emlékérmet kap. Ezeket a Mikulás fogja osztani, igy a gyermekeknek lehetőségük lesz beszélgetni és fényképezkedni vele.

Minden résztvevőnek alkalma lesz meleg teát, vagy forralt bort inni, esetleg zsiros kenyeret enni.

 

A Vigadó konferenciatermében a legfiatalabbaknak lehetőségük lesz megtekinteni a Tobi cimű gyermekelőadást, melyet a Gyermekszinház tagjai adnak elő. Ezen kivül ismét kézműves foglalkozás is várja a legfiatalabb résztvevőket a verseny napján, 10 és 13 óra között, a részvétel ingyenes.

És ez még nem minden, mert nem emlitettük a képzőművészeti alkotásokat, melyeket December 7-ig , péntekig lehet eljuttatni a palicsi helyi közösség irodájába,  ( Spliti fasor 1. ) a Mikulásfutás vagy a Tél számára cimmel , bármilyen technikával készültek. Minden beérkezett munka megtekinthető lesz a verseny napján. A hivatalos megnyitóra és az eredményhirdetésre vasárnap, 2018. december 9-én 10 órai kezdettel kerül sor a Vigadó konferenciatermében.

 

Mivel a Mikulásfutás humanitárius jelleggel bir, a rajtszámokért kifizetett önkéntes adományokból befolyó összeggel a szabadkai Anima egyesületet segitjük.