Vinski maraton Palić

Vinski maraton (Vinski maraton) je manifestacija namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu i gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi!

Vinska trka i Trka uživanja prolaze kroz vinograde palićkih vinarija, a posebna specifičnost obe trke su okrepne vinske stanice i karnevalski duh. Svaki učesnik Trke uživanja može na start da izađe u originalnom sopstvenom kostimu, onako kako ga je zamislio i napravio, a najmaštovitiji će na kraju dobiti vredne nagrade!

Posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju brojni obilasci lokalnih vinarija, mnoštvo zanimljivih i edukativnih vinskih radionica, degustacije najboljih vina iz tog dela Srbije i regiona, a sve to uz čuvene specijalitete lokalne kuhinje, muzički festival i zabavni program za sve uzraste!

 

vinski maraton 2

Vinska trka

Ova trka namenjena je i profesionalnim sportistima i rekreativcima, uz naglasak na dobrom provodu učesnika. Jedna od specifičnosti je mogućnost da trkači izađu na stazu u kostimima, da usput zastaju na okrepnim stanicama i degustiraju vina, druže se, što će sve zajedno doprineti dobroj festivalskoj atmosferi!

Staza Vinske trke Palić 2017 duga je oko 23 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima… Za one koji se baš žure, sve to i još mnogo poslastica svakako će ih dočekati po završetku trke na cilju.

Trka uživanja

Trka uživanja je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana. Pravo učešća imaju svi koji to žele!

Staza Trke uživanja duga je šest kilometara i prolazi pored jezera Palić, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica s voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima…

Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika.

Učesnike sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

Više informacija o Vinskom maratonu pročitajte ovde.

Ostala dešavanja na Paliću