Otvaranje letnje sezone na Paliću

Iako je leto već uveliko stiglo, tradicionalno, početak Etnofest festivala ujedno označava i početak letnje sezone na Paliću.

Ovoga leta, pred nama je vrlo ineresantan i raznovrsan sadržaj. Osim kvalitetnog i raznolikog programa, koji je osmišljen i organizovan na Letnjoj pozornici tokom predstojećih letnjih meseci, za sve ljubitelje rekreacije, sporta, prirode i sunca, Palić ove sezone pruža sve ono što je potrebno za kvalitetno uživanje.

Plaža na Paliću

Ovu sezonu je Plaža, koja je ujedno i simbol leta na Paliću, dočekala spremno. Sama plaža je sadržajnija i uređenija – doterali su se i osposobili tuševi, suncobrani su kompletno zamenjeni novim, a na raspolaganju će biti i 20 ležaljki.

Postojeći tereni će biti uređeni, sa isfrejzovanim terenom i peskom, na odbojkaškom terenu će biti postavljena odbojkaška mreža, a na terenu za mali fudbal odgovarajući golovi.

PLAZA 3

Plaža bar – kafić na plaži je ove godine za sve posetioce pripremio interesantan letnji program, pa ukoliko budete gost plaže ili Plaža bara, možete se dobro zabaviti kroz neki od sledećih događaja:

  • Ponedeljak – uživanje u zalasku sunca
  • Utorak – sportski dan, turnir u odbojci, fudbal na pesku
  • Sreda – filmovi pod otvorenim nebom
  • Četvrtak – vesele 90-te, koktel večeri,  RnB žurke
  • Petak – predah od radne nedelje, uživanje uz zalazak sunca
  • Subota – dnevni matinei, DJ program, večernje svirke
  • Nedelja – dnevne svirke, porodični dan

plaža 7

Od sportskih događaja, na raspolaganju će biti: odbojka na pesku, fudbal na pesku, bacanje frizbija i igralište za decu.

Posebno iz programa se izdvaja: Salsa veče i Orijent veče, a na pomolu su i neke nove saradnje i mnogo novih atraktivnih dešavanja.

Sportski tereni

Poznato je da su prošle godine otvoreni kompletno renovirani i obnovljeni sportski tereni na Paliću. Tereni se sastoje od rukometnog, odnosno fudbalskog terena, košarkaškog terena i dva odbojkaška, od kojih su svi opremljeni golovima, koševima sa mrežicama, odnosno odbojkaškim mrežama, a obezbeđen je i priključak za struju.

IMG-0010f90de80995f0e52b712e48df2c82-V

IMG-491dfe50dff9ee064f114317891905e0-V

U prepodnevnim i ranim poslepodnevnim satima, tereni su slobodni za korišćenje bez naknade, dok se od 16 časova  mogu uzeti u zakup, po ceni od 2.000 dinara za rukometni, odnosno fudbalski teren i 1.500 dinara za košarkaški teren po terminu. Odbojkaški tereni su na raspolaganju zakupcu besplatno. Jedan termin traje dva sata, a satnice su sledeće:

  • 16-18 časova
  • 18-20 časova
  • 20-22 časa

Teren za basket i teretana na otvorenom

Odmah pored sportskih, nalazi se i teren za basket i teretana na otvorenom. čija je rekonstrukcija imala za cilj proširenje turističke ponude i razvoja sportskog i rekreativnog turizma na Paliću. Pored terena nalaze se i betonski stolovi za ping-pong i park sa saniranim stolovima i klupama, u kom je predviđen i obezbeđen prostor za paljenje roštilja, što vreme provedeno u prirodi čini još potpunijim i atraktivnijim. Navedeni sadržaji su besplatni za sve posetioce.

IMG-7195993af21a6898043575c89dcfc32f-V

IMG-f7a95895e6fb0ee0af3eeb71b02009d6-V