Otvoren festival “Pannon Bazar”

Festival lokalne kulture i organskih proizvoda “Pannon Bazar”, svečano je otvoren u nedelju na Velikoj terasi na Paliću. Festival traje od nedelje do utorka a cilj ove manifestacije je promocija lokalne kulture, proizvođača organskih proizvoda, kao i da pruži jednu posebnu dimenziju kulturnoj ponudi Palića kao turističke destinacije. Festival je deo značajnog projekta prekogranične saradnje Mađarske i Srbije pod nazivom “Colourful Cooperation”.

Na Paliću otvoren "Pannon Bazaar"

U okviru festivala, posetioci imaju priliku da na Sajmu lokalnih proizvđača na Velikoj terasi, pogledaju rukotvorine lokalnih preduzetnika i umetnika.

„”Pannon Bazar” je prvi u nizu programma koji će se realizovati u okviru projekta “Colourful Cooperation” prekogranične saradnje, koja doprinosi razvijanju kulturne strategije i turizma na Paliću.

Pošto se “Pannon Bazar” festival dešava u isto vreme kada i Festival evropskog filma na Paliću, svi posetioci Filmskog festivala, posebno oni koji dolaze sa strane, imaju priliku da se upoznaju sa lokalnim proizvodima i lokalnom kulturom.

Tokom trodnevnog programa, posetioce osim Sajma lokalnih proizvođača, očekuje i bogat program ispunjen radionicama, koncertima i performansima.

Program festivala “Pannon Bazar”

Ponedeljk, 22. 07.

17:00 – 18:30h – Radionica-telo kao instrument
17:00 – 20:00h – Sajam lokalnih proizvođača( Velika terasa)
19:30h – Performans
23:00h – Pannon express: Gyass band (dvorište Bioskopa Abazija).

Utorak, 23. 07.

16:00 – 19:00h – Radionica pustovanja (Velika terasa)
17:00 – 20:00h – Sajam lokalnih proizvođača( Velika terasa)
23:00h – TRANSPANNON ETNO MUSIC NIGHT (dvorište Bioskopa Abazija).

Sreda, 24.07.

23:00h – Pannon jazz night: Four Fat Horses (dvorište Bioskopa Abazija).