Lehelyezték a palicsi Aqua Park- Spa és Wellness-központ alapkövét

 

Szombaton, december 15-én az alapkő lehelyezésével  elkezdödött a palicsi  Aqua Park- Spa és Wellness-központ építésének első szakasza amelynek  a Szerb Köztársaság kormánya, a tartományi kormány és  Szabadka város önkormányzata közössen biztositja a tőkefedezetet.

A projektum kiinduló pontja a 2015. Palicsi-tó régiójának turizmusfejlesztési terve és a 2006. Palics Főterv (Mester Terv)

A projektum helyszíne a Férfi strand, 4,4 hektárnyi terület, ahol 30.000 négyzetméteren  legkorszerübb Wellness és Spa  központ épül. A tervek szerint  az Aqua Park- Spa és Welness központ öt fedett  medencével és kisérő tartalmakkal,  öt nyitott medencével, strandröplabda pályával,  kerti étteremmel, és  burkolt  zöld övezetekkel lesz ellátva.

решење 1

Az alapkő lehelyezésén részt vett  Bogdan Laban Szabadka város  polgármestere, Igor Mirovic tartományi  miniszterelnök, Pásztor István a Vajdasági Kéviselőtestület elnöke, Rasim Ljaljic kereskedelmi, turisztikai és távközlési miniszter és  Nebojsa Darabos a „Park Palics” vállalat igazgatója. A Park Palics vállalat igazgatójára lett bizva a projektum kivitelezésének  kisérése és ellenőrzése.

ресенје 2

A projektum egy milliárd dinár értékű tőkét  igényel és ez lessz  az egyik legnagyobb beruházás Szerbiában.  A projektum célja, hogy jelentősen javítsa a Palicsi tó közelében lévő  infrastruktúrát, bővitse a teljes turisztikai kínálatot, és rangsorolja Palicsot a tiz legvonzóbb turisztikai úticél közé.