Prvi put Noć muzeja na Paliću na Paliću

Bliži nam se 15. po redu nacionalna Noć muzeja, jedinstveni kulturni spektakl koji se održava u više od 120 gradova širom sveta. Tog dana beleži se i do 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Pobede i pobednici

Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to neće biti (jedina) pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja.

Ovogodišnja manifestacija će se održati 19. maja i obeležiće neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe – pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. 15. Noć muzeja biće inspirisana bogatim nasleđem, koje ne čini samo poštovanje tradicije, već i inovacije.

Noć muzeja omogućiće da se kroz promišljanje sopstvenih, malih – velikih pobeda koje život čine, istaknu i druge progresivne ideje, oboji sivilo svakodnevice, pruži šansa živopisnim ljudima i događajima koji su obeležili istoriju i još jednom pokaže da kultura može da pobedi – navodi se na sajtu Noći muzeja.

Noć muzeja na Paliću

Po prvi put ove godine i Palić će otvoriti svoje “muzeje” za posetioce. Obzirom da ne postoji nijedan muzej na Paliću, rešili smo da nekoliko lokaliteta prilagodimo za ovu potrebu.

Strokes Promo 2

Od 17 časova kada i zvanično počinje Noć muzeja, zabavni i kulturni program biće raspoređen na pet lokacija: Termalni bazen na Muškom štrandu, Bioskop Abazija, Velika terasa, Biblioteka na Paliću i hotel Prezident.

Pogledajte i detaljan program

firejuggling (1)