Trka Deda Mrazeva u decembru

Jedna od najlepših zimskih manifestacija na Paliću ove godine će se održati 10. decembra – Trka Deda Mrazeva. Ova porodična manifestacija slavi zimu, praznike, Božić, Novu godinu. Trka je namenjena za sportiste i rekreativce, za mlade i stare, za pojedince, porodice, škole i radne organizacije tj. za sve koji se raduju Deda Mrazu.

Manifestacija Trka Deda Mrazeva se održava već četrnaest godina i u poslednjih nekoliko godina beleži sve veći broj posetilaca i učesnika – broj učesnika se udvostručuje skoro svake godine. Na prošlogodišnjoj manifesaciji učestvovalo je više od 1000 učesnika.

Start Trke je ispred Muzičkog paviljona, a trči se ili šeta po kružnoj stazi sat vremena, minimum 1 krug. Svako dete koje učestvuje dobija medalju za uspomenu. Uslov učešća: kostim ili kapa Deda Mraza.

Na manifestaciji će biti i Deda Mraz koji će deliti medalje svim učesnicima. Deca će moći da se slikaju sa njim, pričaju u druže se. Svi posetioci će moći da se okrepe toplim čajem ili kuvanim vinom ali i da se posluže hlebom s mašću.

U Velikoj sali Velike terase održaće se dečija predstava i radionice za decu koje organizuje Predškolska ustanova Školica

Likovna izložba – Trka Deda Mrazeva

Sva deca, školarci predškolci mogu da dostave svoje likovne radove na temu Trka Deda Mrazova ili Zima do petka, 8. decembra u kancelariji Mesne zajednice Palić (Splitska aleja 1). Radovi mogu biti u bilo kojoj tehnici. Svi radovi biće izloženi 10. decembra u Velikoj sali Velike terase na Paliću. Zvanično proglašenje rezultata sledi na dan trke, 10. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova na Paliću, Velikoj sali Velike terase.

Pogledajte više na Facebook event-u i u galeriji fotografija