2018.2.2.

A turisták számának folyamatos növekedése Palicson

A Köztársasági Statisztikai Hivatal új adatai szerint Palics 2017-ben is növekedést könyvelhet el a 2016-os évhez viszontyítva, mint a turisták számát tekintve, amely 11%-kal nőtt, mint pedig a vendégéjszakák számát tekintve amely kicsit kevesebb mint 8%-al nőtt, az azt megelőző évhez képest.

 

2017.12.29.

Bormaraton - A legjobb szerbiai borrendezvény

 

A régióban legnépszerübb borral foglalkozó portálja, a Vino.rs, minden évben megválasztja a legjobb bort, illetve a legjobb borászatot. Ez a lista alapján a 2017-es év borásza Maurer Oszkár lett. A Palicson szeptemberben megrendezett Bormaraton pedig az ország legjobb borrendezvénye címet tudhatta magáénak.

 

A legjobb vörösbor a negotini Matalj

2017.12.13.

Megtartották a 2017-es Mikulásfutást

A Palics Park kft. és a Palics helyi közösség idén is támogatást nyújtottak a Szerb Ultramarathon Szövetségnek a tradicionális Mikulásfutás megrendezésében Palicson. A rendezvény vasárnap, december 10-én lett megtartva, a 19-ik Mikulásfutás versenye a Vigadó elöl indult. Ahogy az előző években, így most is, a résztvevőknek legalább egyszer meg kellett tenniük a kb. 1600 méteres pályát. Részvételi korhatár nem volt, a résztvevőknek csak télapó kosztümö

2017.12.5.

2017.12.5.

Megtaláltuk a legszebb karácsonyfát

A város minden részéről sok polgár jelentkezett a hírdetésre, amelyben karácsonyfának alkalmas fenyő kerestünk Palics számára, ez a  nagy számú felajánlás  is azt mutatja, hogy a szabadkai polgároknak fontos Palics.

Minden felajánlott fenyőfa meg lett tekintve, a legszebbnek itélt a végén Palicsra lett szállítva. A feltételek egyik az volt, hogy nem lehet magasabb 5 méternél, ugyanis ilyen magas a Vigadó terasza, ahova a karácsonyfa fel lesz állítv