Berbanski dani 2019

Na Paliću su za dane vikenda 14. i 15. septembra održani 30. jubilarni Berbanski dani. Park Palić doo je sa svojim saradnicima-suorganizatorima osmislio bogat i sadržajan program, koji je podjednako bio zanimljiv za sve uzraste. Na ovim jubilarnim 30. Berbanskim svečanostima, zabeležena je rekordna posećenost od strane žitelja Subotice, Palića , kao i turista iz drugih gradova i država. Tome je svakako doprinela odlična organizacija, koja se manifestovala u raznovrsnoj i šarolikoj ponudi nikada većeg broja izlagača na Berbanskim danima, bogata gastronomska ponuda, kulturno umetnički program i naravno, predivno sunčano vreme.

U toku dvodnevnih Berbanskih svečanosti, mogli smo proći “ulicom” vina, meda, slatkiša, rakije, sireva, uživati u predivnoj izložbi cveća, rukotvorina i konzumiranju kulinarskih specijaliteta.

Posebno je bio zabavan i posećen program za najmlađe, u kom su nastupile plesne škole iz Subotice, odigrana dečija pozorišna predstava “Šta li jaje daje”, organizovana dečija radionica ” Malac genijalac”, face painting kao i performans “Klovna balondžije”.

.Tamburaški orkestri „San“ i „Uspomena“ su svojim akordima zabavljali posetioce dvodnevnih Berbanskih svečanosti , a poseban čar manifestaciji su dali koncerti Sergeja Ćetkovića i Aleksandre Radović, na Letnjoj pozornici na Paliću.

 

Poseban pečat Berbanskim danima daje humanitarni karakter ove manifestacije. Naime, svi plodovi koje su lokalni proizvođači ustupili DOO Park Palić za potrebe izložbe voća i povrća, su nakon manifestacije Berbanski dani, donirani ustanovi Kolevka, a sve u dogovoru sa poštovanim proizvođačima.

Rotari klub Subotica je takođe prihod od prodaje proizvoda sa roštilja usmerio u humanitarne svrhe.

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji: http://www.park-palic.rs/galerija/