Бербански дани 2019

На Палићу су за дане викенда 14. и 15. септембра одржани 30. јубиларни Бербански дани. Парк Палић доо је са својим сарадницима-суорганизаторима осмислио богат и садржајан програм, који је подједнако био занимљив за све узрасте. На овим јубиларним 30. Бербанским свечаностима, забележена је рекордна посећеност од стране житеља Суботице, Палића , као и туриста из других градова и држава. Томе је свакако допринела одлична организација, која се манифестовала у разноврсној и шароликој понуди никада већег броја излагача на Бербанским данима, богата гастрономска понуда, културно уметнички програм и наравно, предивно сунчано време.

У току дводневних Бербанских свечаности, могли смо проћи “улицом” вина, меда, слаткиша, ракије, сирева, уживати у предивној изложби цвећа, рукотворина и конзумирању кулинарских специјалитета.

Посебно је био забаван и посећен програм за најмлађе, у ком су наступиле плесне школе из Суботице, одиграна дечија позоришна представа “Шта ли јаје даје”, организована дечија радионица ” Малац генијалац”, фаце паинтинг као и перформанс “Кловна балонџије”.

.Тамбурашки оркестри „Сан“ и „Успомена“ су својим акордима забављали посетиоце дводневних Бербанских свечаности , а посебан чар манифестацији су дали концерти Сергеја Ћетковића и Александре Радовић, на Летњој позорници на Палићу.

Посебан печат Бербанским данима даје хуманитарни карактер ове манифестације. Наиме, сви плодови које су локални произвођачи уступили ДОО Парк Палић за потребе изложбе воћа и поврћа, су након манифестације Бербански дани, донирани установи Колевка, а све у договору са поштованим произвођачима.

Ротари клуб Суботица је такође приход од продаје производа са роштиља усмерио у хуманитарне сврхе.

Више фотографија можете погледати у нашој галерији: http://www.park-palic.rs/galerija/