27. Фестивал Европског филма Палић – одложено до даљњег!

Овогодишње, 27. издање Фестивала европског филма Палић, одржаће се у новом термину, од 08. до 14. августа на Палићу и у Суботици, у организацији Отвореног универзитета Суботица. Фестивал се традиционално одржава на више локација међу којима су јединствена Летња позорница на Палићу, као и биоскопи Eurocinema, Абазија и Лифка.

Током предфестивалског програма и централног дела манифестације публици ће бити представљено више од 100 филмова из свих крајева Европе, и то у 15 различитих селекција и програмских целина. Многи од филмова имаће своју српску и регионалну премијеру на Палићу.

Фестивал ће 8.августа бити свечано отворен премијером филма „Име народа“, нашег прослављеног редитеља Дарка Бајића. Ово остварење је историјска сага о Светозару Милетићу, угледном адвокату, некадашњем градоначелнику Новог Сада и једном од најзначајнијих и најутицајнијих српских политичара у Аустроугарској друге половине 19. века. „Име народа“сниман је на значајним историјским локацијама у Новом Саду, Вршцу и Београду. У филму рађеном по сценарију Милована Витезовића, главну улогу игра Љубомир Бандовић, док су у осталим улогама Жарко Лаушевић, Катарина Жутић, Ања Павићевић, Андрија Кузмановић, Никола Ристановски, Милутин Мима Караџић, и други.

На затварању фестивала 14. августа, публика ће моћи да ужива у српско- руском остварењу „Хотел Београд“ редитеља Константина Старског, са Милошем Биковићем и Дијаном Пожарскајом у главним улогама.