3. Вински маратон

Вински маратон је манифестација која у карневалском духу спаја трчање, вино, музику, гастрономију и многобројне забавне садржаје. Намењен је свима који желе да се забаве, а уживају у трчању или шетњи кроз природу, добром вину, гастрономским специјалитетима, музици и дружењу.

Две трке на Винском маратону

Две трке, Винска трка од 21 km и Трка уживања oд 10 km, пружиће учесницима јединствено искуство трчања кроз природу. Стазе трка пролазе поред језера, кроз винограде и винарије, поред салаша и кроз прелепе пределе војвођанске равнице. На окрепним станицама поред воде и воћа, тркаче очекују врхунска вина и локални специјалитети.

Сваки учесник трка може на старт да изађе у оригиналном сопственом костиму, а најмаштовитији ће на крају добити вредне награде. Циљ ових трка није да се стаза предје за што краће време, већ да се учесници што боље проведу и забаве.

vinski-maraton-1

Забавни додатни програми

Посетиоце манифестације и учеснике трка очекује разноврстан забавни програм и наравно, пуно вина. У склопу Дегустационе зоне посетиоци могу уживати у дегустацијама вина, специјалитетима, али и учествовати у винским радионицама. Дегустације вина биће организоване и у локалним винаријама, а они који воле романтику уживаће у дегустацијама на броду који ће пловити Палићким језером. Цела манифестација биће испраћена музичким програмом, а они који сачувају снагу после трке моћи ће да учествују у забавним тркама у гурању бурића и трчању са пуном винском чашом.

У свету постоји на десетине изузетно популарних винских трка и све оне су синоним добре забаве. Најстарија и најпознатија одржава се у Бордоу у Француској, под називом Marathon du Médoc. Последње деценије винске трке постале су прави хит и у Аустралији, Новом Зеланду, Јужноафричкој Републици, Мађарској, Италији… Трчање никада није било забавније! Како је то изгледало , када се одржао први вински маратон у Србији, управо код нас на Палићу, можете погледати овде.

Цела манифестација биће испраћена музичким програмом, а они који сачувају снагу после трке моћи ће да учествују у забавним тркама у гурању бурића и трчању са пуном винском чашом.

Пријаве за Винску трку: https://bit.ly/2M7U1JM

Пријаве за Трку уживања: https://bit.ly/2Q8B1d0

2. Вински маратон