Berbanski dani na Paliću

Berbanski dani na Paliću su proslava berbe, ne samo grožđa, već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni. Ove godine manifestaciju obeležavamo po 32. put na Velikoj terasi i u Velikom parku, a program će trajati tokom oba dana vikenda od 10 do 20 časova, dok je svečano otvaranje predviđeno u subotu 10.9. u 12 časova.

Na Otvorenim terasama će i ove godine biti izloženo voće i povrće koje dospeva u toku jeseni, a isto će nakon manifestacije biti donirano u humanitarne svrhe. Pored toga, posetioce očekuje i dvodnevni kulturno-umetnički program, kao i izložbe rukotvorina i proizvoda domaće radinosti, dok će na šetalištima kroz Veliki park biti pozicionirani proizvođači vina, rakije, meda i sira, zatim izložbe cveća i poljoprivrednih mašina, kao i berbanski vašar.

Na šetalištu pored jezera će biti u ponudi mesni delikatesi, za koje će se pobrinuti Rotary klub iz Subotice, dok će restoran Mala Gostiona svoju gastronomsku ponudu posetiocima predstaviti na prostoru ispred restorana.

Mnogo pažnje smo ove godine posvetili i najmlađim posetiocima, takođe tokom oba dana trajanja manifestacije, pa tako mališane očekuje zanimljiv dečji program uz animatore, nastupe plesnih škola, Berbanske dečje igre, Zabavni Luna park, dečje predstave i tematske radionice.

Takođe, i ove godine se u sklopu manifestacije održava i tradicionalno Otvoreno prvenstvo Subotice – jedriličarska regata „Berbanski dani“, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić. Start regate je u subotu u 12 časova.

PROGRAM MANIFESTACIJE: