Berbanski dani

Berbanski dani na Paliću su proslava berbe, ne samo grožđa, već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni. Uz zabavni i gastronomski program, organizuje se bazar rukotvorina i mala pijaca prerađevina, meda, voća i  naravno vina i rakije.

Ove godine 14. i 15. septembra slavimo jubilarne 30. Berbanske dane na Paliću. Kao i predhodnih godina i ove godine posetioce čeka bogat i raznovvrstan program.

Na zapadnom krilu Velike terase će eminentni vinari subotičkih, palićkih i karlovačkih vinograda izožiti svoje proizvode i ponuditi gostima na degustaciju i eventualnu kupovinu. Pored njih, tu će se nalaziti i proizvođači kozjih i kravljih sireva, kao i čokoladna fontana i ručno izrađeni konditorski proizvodi.

Na istočnom krilu Velike terase, posetioce čeka vašar rukotvorina i raznovrstan i bogat dečiji program. Dečica će imati priliku da se zabave uz akrobacije subotičkih plesnih studia, da učestvuju u „Face paintingu“, tematskim radionicama za decu , predstavi „Klovna balondžije kao i dečijoj pozorišnoj predstavi.

Na travnatim površinama obale Palića, biće organizovane „Berbanske igre bez granica za decu“.

Posebnu atrakciju će predstavljati „gaženje grožđa“ na starinski način i izložba starog oruđa za preradu voća i pripremanje vina.

Da posetioci ne ostanu gladni, pobrinuće se Rotari klub Subotica, koji će ponuditi specijalitete od roštilja a prihod usmeriti u humanitarne svrhe.

Akcenat humanosti „Berbanskim danima“ daju i proizvođači voća i povrća iz okoline Subotice i Palića, koji će svoje proizvode izložiti posetiocima a po završetku Berbanskih svečanosti, iste pokloniti  ustanovi za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Za dobru zabavu i atmosferu će se pobrinuti tamburaški orkestri „San“ i „Uspomena“, koji će nastupiti u oba dana „Berbanskih svečanosti“.

Detaljan program možete pogledati na sledećem linku: Plakat Berbanski dani 2019

 

berbanski dani na paliću

Berbanski dani
Berbanski dani