Бербански дани

Бербански дани на Палићу су прослава бербе, не само грожђа, већ свих плодова који доспевају почетком јесени. Уз забавни и гастрономски програм, организује се базар рукотворина и мала пијаца прерађевина, меда, воћа и  наравно вина и ракије.

Ове године 14. и 15. септембра славимо јубиларне 30. Бербанске дане на Палићу. Као и предходних година и ове године посетиоце чека богат и разновврстан програм.

На западном крилу Велике терасе ће еминентни винари суботичких, палићких и карловачких винограда изожити своје производе и понудити гостима на дегустацију и евентуалну куповину. Поред њих, ту ће се налазити и произвођачи козјих и крављих сирева, као и чоколадна фонтана и ручно израђени кондиторски производи.

На источном крилу Велике терасе, посетиоце чека вашар рукотворина и разноврстан и богат дечији програм. Дечица ће имати прилику да се забаве уз акробације суботичких плесних студиа, да учествују у „Фаце паинтингу“, тематским радионицама за децу , представи „Кловна балонџије као и дечијој позоришној представи.

На травнатим површинама обале Палића, биће организоване „Бербанске игре без граница за децу“.

Посебну атракцију ће представљати „гаженје грожђа“ на старински начин и изложба старог оруђа за прераду воћа и припремање вина.

Да посетиоци не остану гладни, побринуће се Ротари клуб Суботица, који ће понудити специјалитете од роштиља а приход усмерити у хуманитарне сврхе.

Акценат хуманости „Бербанским данима“ дају и произвођачи воћа и поврћа из околине Суботице и Палића, који ће своје производе изложити посетиоцима а по завршетку Бербанских свечаности, исте поклонити  установи за децу ометену у развоју „Колевка“.

За добру забаву и атмосферу ће се побринути тамбурашки оркестри „Сан“ и „Успомена“, који ће наступити у оба дана „Бербанских свечаности“.

Детаљан програм можете погледати на следећем линку: Plakat Berbanski dani 2019

 

бербански дани на палићу

Бербански дани
Бербански дани