Trka Deda Mrazeva na Paliću

Jedna od najlepših zimskih manifestacija na Paliću ove godine će se održati 8. decembra – Trka Deda Mrazeva. Ova porodična manifestacija slavi zimu, praznike, Božić, Novu godinu. Trka je namenjena za sportiste i rekreativce, za mlade i stare, za pojedince, porodice, škole i radne organizacije tj. za sve koji se raduju Deda Mrazu.
Manifestacija Trka Deda Mrazeva se održava već dvadeset godina i u poslednjih nekoliko godina beleži sve veći broj posetilaca i učesnika. Na prošlogodišnjoj manifesaciji učestvovalo je oko 1.800 učesnika, ove godine se nadamo da će taj broj premašiti i 2.000.

Start Trke Deda Mrazeva

Start Trke je u 11 časova, ispred Velike terase, a trči se ili šeta jedan sat, a minimum jedan krug, po kružnoj stazi dužine 1.500 metara. Staza će biti obeležena a trči se uz obalu jezera do hotela Prezident pa zatim Splitskom alejom do Vodotornja i kroz Veliki park do Velike terase.
Uslov učešća na trci je kostim ili kapa Deda Mraza.

Likovni konkurs

Draga Deco, školarci i predškolci, očekujemo vaše likovne radove na temu Trka Deda Mrazeva ili Zima. Radovi mogu biti u bilo kojoj tehnici. Molimo vas da ih predate do srede, 4. decembra u kancelariji Mesne zajednice Palić (Splitska aleja 1). Svi radovi će biti izloženi na dan trke, 8. decembra u konferencijskoj Sali Velike terase na Paliću. Zvanično otvaranje izložbe i proglašenje rezultata počinje u 10 časova u nedelju, 8. decembra 2019. godine, u konferencijskoj sali Velike terase na Paliću. Organizatori će nagraditi autore 10 najuspešnijih radova.

Program za decu

Na manifestaciji će biti i Deda Mraz koji će deliti medalje najmlađima, koji prođu kroz cilj, nakon čega će deca moći da se fotografišu sa njim, pričaju i druže se. Nakon trke, u okviru dečjeg programa, u Velikoj Sali Velike terase, organizovane su i kreativne radionice u saradnji sa MZ Palić i PU „Školica“, a u okviru kojih će najmađi imati priliku da naprave svog Deda Mraza. U 12 časova, Dečje pozorište Subotica će odigrati predstavu „Baba Hola“, takođe u Velikoj Sali Velike terase.

Ove godine, prijatelj manifestacije je Pionir doo, koje će svojim proizvodima ulepšati manifestaciju i obradovati najmlađe učesnike.

Humanitarna akcija – „Budi i ti Deda Mraz“

I ove godine smo uneli humanitarnu notu u našu manifestaciju, te smo organizovali akciju “Budi i ti Deda Mraz” u saradnji sa Crvenim krstom Subotica. Pozivamo sve ljude dobre volje, da na dan manifestacije doniraju paketiće, koji će dalje biti uručeni deci iz najugroženijih porodica u Subotici, na Paliću i ostalim Mesnim Zajednicama. Paketići mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor ili nešto drugo, po sopstvenom izboru, a što će obradovati mališane tokom predstojećih praznika. Paketići će se moći predati organizatoru i volonterima Crvenog krsta Subotice, na dan manifestacije, na info pultu koji će biti pozicioniran na Velikoj terasi, u periodu od 10 do 13 časova.

 

Program:

10-13h – Humanitarna akcija “Budi i ti Deda Mraz” – Otvorene terase, Velika terasa
10h – Proglašenje nagrađenih radova na Likovnom konkursu – Velika sala, Velika terasa
10 – 12h – Kreativna radionica MZ Palić, Velika Sala, Velika terasa
11h – Start Trke Deda Mrazeva – Veliki Park ispred Velike terase
11 – 13h – Kreativna radionica “Malac Genijalac” – Velika sala, Velika terasa
12h – Predstava Dečjeg pozorišta Subotica „Baba Hola“ – Velika sala, Velika terasa

Za više informacija o samoj manifestaciji, programu, kao i o humanitarnoj akciji, budite slobodni da nas kontaktirate.

Program je podložan izmenama. Sve dopune programa će biti blagovremeno objavljene.