Трка Деда Мразева на Палићу

Једна од најлепших зимских манифестација на Палићу ове године ће се одржати 8. децембра – Трка Деда Мразева. Ова породична манифестација слави зиму, празнике, Божић, Нову годину. Трка је намењена за спортисте и рекреативце, за младе и старе, за појединце, породице, школе и радне организације тј. за све који се радују Деда Мразу.
Манифестација Трка Деда Мразева се одржава већ двадесет година и у последњих неколико година бележи све већи број посетилаца и учесника. На прошлогодишњој манифесацији учествовало је око 1.800 учесника, ове године се надамо да ће тај број премашити и 2.000.

Старт Трке Деда Мразева

Старт Трке је у 11 часова, испред Велике терасе, а трчи се или шета један сат, а минимум један круг, по кружној стази дужине 1.500 метара. Стаза ће бити обележена а трчи се уз обалу језера до хотела Президент па затим Сплитском алејом до Водоторња и кроз Велики парк до Велике терасе.
Услов учешћа на трци је костим или капа Деда Мраза.

Ликовни конкурс

Драга Децо, школарци и предшколци, очекујемо ваше ликовне радове на тему Трка Деда Мразева или Зима. Радови могу бити у било којој техници. Молимо вас да их предате до среде, 4. децембра у канцеларији Месне заједнице Палић (Сплитска алеја 1). Сви радови ће бити изложени на дан трке, 8. децембра у конференцијској Сали Велике терасе на Палићу. Званично отварање изложбе и проглашење резултата почиње у 10 часова у недељу, 8. децембра 2019. године, у конференцијској сали Велике терасе на Палићу. Организатори ће наградити ауторе 10 најуспешнијих радова.

Програм за децу

На манифестацији ће бити и Деда Мраз који ће делити медаље најмлађима, који прођу кроз циљ, након чега ће деца моћи да се фотографишу са њим, причају и друже се. Након трке, у оквиру дечјег програма, у Великој Сали Велике терасе, организоване су и креативне радионице у сарадњи са МЗ Палић и ПУ „Школица“, а у оквиру којих ће најмађи имати прилику да направе свог Деда Мраза. У 12 часова, Дечје позориште Суботица ће одиграти представу „Баба Хола“, такође у Великој Сали Велике терасе.

Ове године, пријатељ манифестације је Пионир доо, које ће својим производима улепшати манифестацију и обрадовати најмлађе учеснике.

Хуманитарна акција – „Буди и ти Деда Мраз“

И ове године смо унели хуманитарну ноту у нашу манифестацију, те смо организовали акцију “Буди и ти Деда Мраз” у сарадњи са Црвеним крстом Суботица. Позивамо све људе добре воље, да на дан манифестације донирају пакетиће, који ће даље бити уручени деци из најугроженијих породица у Суботици, на Палићу и осталим Месним Заједницама. Пакетићи могу да садрже слаткише, играчке, школски прибор или нешто друго, по сопственом избору, а што ће обрадовати малишане током предстојећих празника. Пакетићи ће се моћи предати организатору и волонтерима Црвеног крста Суботице, на дан манифестације, на инфо пулту који ће бити позициониран на Великој тераси, у периоду од 10 до 13 часова.

 

Програм:

10-13h – Хуманитарна акција “Буди и ти Деда Мраз” – Отворене терасе, Велика тераса
10h – Проглашење награђених радова на Ликовном конкурсу – Велика сала, Велика тераса
10 – 12h – Креативна радионица МЗ Палић, Велика Сала, Велика тераса
11h – Старт Трке Деда Мразева – Велики Парк испред Велике терасе
11 – 13h – Креативна радионица “Малац Генијалац” – Велика сала, Велика тераса
12h – Представа Дечјег позоришта Суботица „Баба Хола“ – Велика сала, Велика тераса

За више информација о самој манифестацији, програму, као и о хуманитарној акцији, будите слободни да нас контактирате.

Програм је подложан изменама. Све допуне програма ће бити благовремено објављене.