Vlatko Stefanovski

Ako želite ulepšati letnje veče romantičnim zvukovima gitara i savršenim nizovima muzičkih akorda, dođite 4.jula od 21h na Letnju pozornicu Palića na koncert Vlatka Stefanovskog i V3 Tria. Koncert će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije.

Svima poznati makedonski muzičar, još kao mladić osnovao je sad već kultnu grupu „Leb i Sol“. Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razlaza grupe, Vlatko stvara uspešnu samostalnu karijeru. Vlatko Stefanovski kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk. U svom bogatom opusom može se pohvaliti mnogim uspešnim saradnjama s renomiranim svetskim i domaćim muzičarima.

Fenomenalne izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti i V3 Trio te će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rok koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana. Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari poput instrumentalnog  rock-a, etno jazz-a, blues i jazz fusion- a, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže.

„ Zadovoljstvo mi je da nastupam na prelepoj Letnjoj sceni na Paliću, kao i na Tašmajadanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3 , mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas gitari i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, i njihova enerija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe uživati i otići zadovoljna i ispunjena“ izjavio je zadovoljni Vlatko

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma „Mother Tongue“, Vlatko Stefanovski odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka. „Taftalidze Shuffle“ je novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine, a 9 pesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre muzike. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih 9 pesama potpisuje upravo Vlatko.

Vlatko Stefanovski i V3 trio 4. jul Palić, 30. jul Tašmajdan

Karte za nezaboravnu noć pod zvezdama možete nabaviti u sistemu Tickets-a.