Bakić polgármester meglátogatta a wellness-aqua park fürdőközpont építését Palicson

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma meglátogatta a a wellness-aqua park fürdőközpont építését Palicson. Ebből az alkalomból Bakić polgármester kijelentette, hogy a Szerb Köztársaság kormánya, a Tartományi kormány és Szabadka városa egymilliárd és száztizenegymillió dinárt biztosított a két fázisban megvalósuló projekt megvalósításához, valamint, hogy a munkálatok befejezésének határidejét meghosszabbították a korona virus miatt.

Ennek a városunk számára nagyon fontos beruházásnak 2021. március elejéig be kell fejeződnie.

Emlékeztetett arra, hogy 2018. december 15-én lett letéve az alapkő a wellness-aqua park fürdőközpont  kiépítésére a palicsi férfi strand területén, és hogy a munkálatok első szakasza befejeződött, a második és egyben az utolsó szakasz munkálatai elkezdődtek. idén márciusban, ezek a tervek szerint 250 napig kellett volna tartaniuk, és a tervek szerint ez a komplexum 2020 végére lett volna kész. „A korona-vírus járvány és az általa kiváltott következmények miatt a belgrádi“ Alex Engineering and Construction „vállalat által vezetett vállalkozói konzorcium gyakran 50 százalékos kapacitással dolgozott, így  az aquaparkkal rendelkező fürdőközpont befejezésének határideje 110 nappal meghosszabbodott,  2021. márciusáig“- mutatott rá Bakić polgármester.

Ennek a projektnek a megvalósítása és a termálvíz természetes forrásainak felhasználása Palicson mind a fürdő-, mind a kongresszusi turizmust fejleszteni fogja – mondta Bakić polgármester, és hozzátette, hogy mindez tükrözni fogja azt a gazdasági környezetet, amely sok hazai és külföldi befektetőt vonz majd akik tőkéjüket Palicsba fogják fektetni.

„Ez egy alkalom, hogy köszönetet fejezhessek ki Szerbia kormányának és a Tartományi kormánynak a hatalmas támogatásért ennek a Szabadka város számára nagyon fontos beruházásnak a megvalósításában.“

Ezenkívül szeretnék köszönetet mondani a vállalkozók konzorciumának a megbeszélt kötelezettségek és az elvégzett munka minőségének tiszteletben tartásáért, valamint a tisztelt média képviselőinek a projekt megvalósítása iránti nagy érdeklődésükért „- mondta Stevan Bakić.

Nebojša Daraboš, a „Park Palics“ Kft igazgatója emlékeztetett arra, hogy a komplexum 4,4 hektáros területen épül, hogy 28,5 ezer négyzetméternyi külterületen öt medence épül, amelyek közül legalább az egyik termálvízzel fog rendelkezni.

A komplexum maximális befogadóképessége 2500 felhasználó, a bezárt részre egyidejűleg legfeljebb 500 látogatót terveznek, míg 2000 látogató élvezheti egyszerre a kültéri létesítményeket“ – mondta Daraboš.

Egyéb beruházásokról szólva Palicson – az  idei év folyamán kijelentette, hogy a „Park Palics“ Kft az illetékes minisztériumtól biztosított forrásokat egy „Kalandpark“ építéséhez, amely – mint mondta – gazdagítja a Homokos strand tartalmát, valamint két WC rekonstrukcióját. , a „Kis Fogadó“ közelében és a Homokos strandon.

A túra fotói megtekinthetők a https://www.park-palic.rs/galerija/ oldalon

Forrás: Subotica.rs