Norveška delegacija posetila Suboticu i Palić

Visoki zvaničnici i delegacija norveške regije Norland posetili su 19.03.2019. Suboticu i Palić, razgovarajući o potencijalnoj budućoj saradnji kao i turističkim i privrednim kapacitetima Subotice i Palića.

Domaćini ispred Grada Subotice, član gradskog veća zadužen za privredu i turizam Srđan Samardžić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, nakon obilaska Sinagoge, Gradske kuće i drugih znamenitosti Subotice, uputili su se na Palić kako bi gostima, zajedno sa direktorom „Park Palić”-a, upravljača turističkim prostorom Palića – Nebojšom Darabošem predstavili biser Vojvodine, kongresni centar Velika Terasa i kako bi obišli gradilište budućeg Spa centra na Paliću.

1

Prilikom obilaska, Nebojša Daraboš naglasio je da je Palić kao turistička destinacija dugo bio zanemarivan, ali da je taj period iza nas i da su konačno i Vlada Republike Srbije i Pokrajina Vojvodine i svakako Grad Subotica prepoznali potencijale Palića o čemu svedoči preko 200 miliona dinara ulaganja u infrastrukturne projekte u poslednje dve godine. Osvrćući se na bogatu i zanimljivu istoriju Palića, Daraboš je goste sproveo kroz Veliku terasu, impozantno zdanje koje datira iz 1912. godine naglašavajući da će se u buduće dosta raditi na potencijalima kongresnog turizma na Paliću.

Predsednica Skupštine Norlanda Sonja Stin sa svojom delegacijom uputila se na gradilište budućeg spa centra gde su Nebojša Daraboš i Ištvan Pastor predstavili koncept projekta i njegove potencijale, stavljajući akcenat da su u ovom slučaju država, pokrajina i grad Subotica povukli odlučujući potez i preuzeli ulogu investitora u ovaj strateški značajan projekat, kako bi se i na taj način pokazalo da je Palić jedan od prioriteta razvoja turizma na nivou Republike Srbije, te da je ovo samo jedan korak u razvoju ovog segmenta turizma na Paliću. U narednom periodu očekuju se i značajni privatni investitori koji će ulaganjem privatnog kapitala u smeštajne i velnes kapacitete podići Palić kao turistički centar visoke kategorije. Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo viđenim i naglasili da je u određenim situacijama u njihovoj zemlji država razvijala destinacije na sličan način.

Sonja Stin zahvalila se na gostoprimstvu smatrajući posetu veoma produktivnom naglašavajući da Vojvodina ima dosta sličnosti sa pokrajinom iz koje oni dolaze i da će se svakako ova poseta završiti i uobličiti i nekim zajedničkim projektima.

2 3 4 5 7