Održan 2. Vinski maraton na Paliću

2. po redu Vinski maraton, održan je u subotu, 22.09. sa početkom u 11 časova, na Paliću. U polumaratonskoj Vinskoj trci i Trci uživanja, učestvovalo je 700 trkača iz 14 zemalja, koji su trčali kroz vinograde i osvežavali se vinom najboljih palićkih vinarija. Maraton je ove godine privukao trkače iz Las Vegasa, Sijetla, Brazila, Kazahstana, Rusije i Velike Britanije, od kojih su mnogi po prvi put došli u Srbiju, a svi učesnici su se uverili da je Vinski maraton najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regionu.

dav

Apsolutna pobednica Vinske trke je Vida Medić iz Beograda, dok je u muškoj kategoriji pobednik Milanko Pušičić, takođe iz Beograda.

Posebna draž Vinskog maratona su kostimirani trkači, tako da je tročlani žiri imao težak zadatak da od puno kreativnih i zanimljivih kostima odabere onaj najbolji. Nakon istrčanih kilometara, svi posetioci i trkači su nastavili sa degustacijama vina i lokalnih gastronomskih specijaliteta, a za odličnu zabavu bio je zadužen subotički bend Prepretuum Mobile. Poznati somelijeri su održali vinske radionice, a u parku su organizovana takmičenja u kotrljanju vinskih buradi i u trci s punim čašama vina, koja su ispraćena sa puno navijanja i smeha.

dav

dav

Vinski maraton je jedinstvena manifestacija koja na zabavan način spaja sport, vino, gastronomiju, muziku i donosi uživanje za sva čula, o čemu svedoče fotografije, koje su i najbolji poziv za sledeću godinu.

dav