Одржан 2. Вински маратон на Палићу

2. по реду Вински маратон, одржан је у суботу, 22.09. са почетком у 11 часова, на Палићу. У полумаратонској Винској трци и Трци уживања, учествовало је 700 тркача из 14 земаља, који су трчали кроз винограде и освежавали се вином најбољих палићких винарија. Маратон је ове године привукао тркаче из Лас Вегаса, Сијетла, Бразила, Казахстана, Русије и Велике Британије, од којих су многи по први пут дошли у Србију, а сви учесници су се уверили да је Вински маратон најзабавнија винско-спортска манифестација у региону.

dav

Апсолутна победница Винске трке је Вида Медић из Београда, док је у мушкој категорији победник Миланко Пушичић, такође из Београда.

Посебна драж Винског маратона су костимирани тркачи, тако да је трочлани жири имао тежак задатак да од пуно креативних и занимљивих костима одабере онај најбољи. Након истрчаних километара, сви посетиоци и тркачи су наставили са дегустацијама вина и локалних гастрономских специјалитета, а за одличну забаву био је задужен суботички бенд Препретуум Мобиле. Познати сомелијери су одржали винске радионице, а у парку су организована такмичења у котрљању винских буради и у трци с пуним чашама вина, која су испраћена са пуно навијања и смеха.

dav

dav

Вински маратон је јединствена манифестација која на забаван начин спаја спорт, вино, гастрономију, музику и доноси уживање за сва чула, о чему сведоче фотографије, које су и најбољи позив за следећу годину.

dav