MEG LETT TARTVA A MÁSODIK PALICSI BORMARATON

 

Szombaton, szeptember 22-én,tartották meg a 2-ik Palicsi Bormaratont. A Bormaraton keretein belül két futamot rendeztek, a 21 kilométeres félmaratont és a 10 kilométeres élményfutamot. A 700 sport és borkedvelő 14 országból érkzett, hogy részt vegyen ezen a tréfás rendezvényen. A Borfutam és az Élményfutam útvonala a palicsi borászatok szőlőskertjei közt vezetett, miközben mindkét verseny különlegessége a boros frissítő állomások és a karneváli hangulat volt.

Az idén a Bormarathon sok távoli sport és bor rajongót csábitott Palicsra. Többek között a résztvevők   Amerikából. Braziliából, Kazahsztánból, Oroszországból és az Egyesült Királyságból is érkeztek. Közöttük voltak olyanok is akik először látogattak el Szerbiába. Számos résztvevő megbizonyosodott, hogy a Bormaraton a legszórakoztatóbb bor és sportesemény a régioban.

dav

 

A Borverseny abszolút győztese Vida Medic Belgrádból, még a férfiak kategórijájában Milanko Pusicic, szintén Belgrádból lett a nyertes.

A verseny minden résztvevője eredeti saját jelmezt öltött magára, hiszen a legszellemesebb maskarák viselőit a zsűri megjutalmazta. Ezeknek a futamoknak nem az a célja hogy minél rövidebb idő alatt tegyék meg a távot, hanem hogy a résztvevők minél jobban szórakozzanak.

A rendezvény látogatói és a futamok résztvevői változatos szórakoztató műsorban részesültek. A Borkóstoló övezet keretében a látogatók élvezhették a jó borokat, az ételkülönlegességeket, de borhoz kapcsolódó műhelymunkákban is részt vehettek. A résztvevők jó hangulatáért a szabadkai Perpetum Mobile együttes volt megbizva.

dav

A Bormaraton egyedülálló esemény, amely szórakoztató módon egyesíti a sport, a bor, a gasztronómia, a zene és az élvezet minden fokozatát..Számos fénykép készült a Bormaraton eseményeiről és talán ezek a fényképek a legmeggyőzöbbek hogy jövöre is a tisztelt vendégeink  ellátogatnak a 2019-es Bormaratonra.

dav