Одржan 3. Вински маратон на Палићу

Вински маратон на Палићу је најзабавнија винско-спортска манифестација у региону, у шта се уверило више од 1.000 тркача који су у суботу 21. септембра, учествовали на полумаратонској Винској трци и десет километара дугој Трци уживања. Такмичари из 16 земаља су трчали кроз винограде и освежавали се вином најбољих палићких винарија.

На овогодишњој манифестацији су учествовали тркачи са више континената, који су у Србију дошли због Винског маратона.Било их је из Јапана, Норвешке, Швајцарске, Немачке, САД, Бразила, Русије, Велике Британије, Финске, Аустрије, Чешке, Пољске, а традиционално, поред Србије, највише тркача је стигло из БИХ, Хрватске и Мађарске.

Победник у полумаратонској Винској трци је Миклош Брунер из клуба Хајдук МТ Кула, а у женској конкуренцији Инес Јозић из Хрватске.

Победници у Трци уживања су Катарина Стојковић из екипе МТС Србија и Јожеш Њари из Мађарске.

Осим да буду довољно брзи и физички спремни за трку, бројни учесници су се потрудили и да имају веома креативне маске, тако да је конкуренција била велика. Ипак, награду за најбољи појединачни костим добио је најпопуларнији „ватерполиста“ на маратону господин Александар Ормош из Зрењанина, док је награду за најбољу групну маску добила група од 25 београђана који су се маскирали у „зомбије“.

Након завршетка трке, сви учесници и посетиоци су код Велике терасе наставили са дегустацијама вина и локалних гастрономских специјалитета, а за одичну забаву је био задужен суботички бенд Селецтед. Многи учесници су учествовали у занимљивим винским радионицама, пловили Винским бродићем, ишли на винске пикнике, а организовано је и забавно такмичење у котрљању винских буради, које је испраћено са пуно навијања и смеха.

Учесници овогодишњег Винског маратона су се прикључили акцији прикупљања средстава за изградњу родитељске куће у Београду за децу оболелу од рака, тако што су преузели апликацију „Пружи корак“ која је регистровала километре пређене на маратону, које уновчавају српске компаније и донирају Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака.

Вински маратон је јединствена манифестација која на забаван начин спаја спорт, вино, гастрономију, музику и доноси уживање за сва чула о чему најбоље сведоче фотографије, које су и најбољи позив за наредну годину.