Megkezdődtek a Vigadó kupolájának javitási munkálatai

A Vigadó vagy más néven Nagy terasz ma  Palics legmeghatározóbb látványossága, a secessziós épületcsoport legjelentősebb tagja,  védett kulturális érték és örökség. Sajnálatos módon, a szélsőséges    időjárási viszonyok  miatt, a közelmúltban  jelentős károkat szenvedett az épület tető szerkezete, pontosabban   a  kupola  része.

A száz éves épületet javítani kellett, miután a viharos szél nagymértékben megrongálta  a Nagy terasz  kupoláját.

Nagy kihívás volt  anyagi  forrásokat biztosítani a javitáshoz , valamint olyan  kivitelezőt találni , aki rendelkezik megfelelő munkagépekkel, amely minden előírt biztonsági intézkedésnek megfelelően meg tudja közelíteni az épületet, el tudja végezni a munkát és közben   megóvja a Vigadó  épületét.

A héten megkezdődtek a  munkálatok, a kupolát  páraáteresztő fóliával boritották be majd  ez után a kupola réz pikkelyeinek viszaállitása történt  eredeti állapotába. Amennyiben az időjárási viszonyok megengedik, a munkálatok  a hét végéig befejeződnek.

Ezuton szeretnénk megköszönni a palicsiaknak és az idelátogatóknak is  a türelmét  és  megértésüket, amennyiben kellemetlenséget okozott  ez a pár hét lezárás a Nagyterasz körül.