Почетак рада термалног базена на Палићу

Обавештавамо суграђане да ће у петак 15.7.2016. године почети са радом Термални базен на Палићу.

Базен је прошао прву фазу реконструкције где је санирано дно и извршен ремонт линије за пречишћавање и дезинфекцију воде те је због радова отварање померено за јул месец. У наредном периоду је планирана припрема Термалног базена за рад током читаве године тј. затварање дела као и проширење садржаја.

Потребно је додати да је вода на базену термоминерална – лековита. Помаже код лечења следећих обољења: реуматске болести и стања после повреда и операција, стање после прележаног можданог удара, повишен крвни притисак и шећерна болест као и хронични психофизички замор и стресна стања. Термална вода се мозе користити и за рекреативне купке за здраве кориснике.

Служба за балнеоклиматологију Института за рехабилитацију из Београда је израдила процедуре за коришћење термоминералне воде. По њиховој процедури трајање опште купке је ограничено на период између 12- 30 минута док је оптимално време за већину болесних корисника али и здравих особа 20 минута. Према овој процедури прилагођен је и рад термалног базен, пошто је улаз у базен на сваких пола сата (нпр. 9:00, 9:30, 10:00 итд). Оптимални број дневних купки је 2-3 а за здраве особе не треба бити већи од 5.

Радно време Термалног базена је од 9 до 20 часова свим данима сем понедељка. Цена улазнице за одрасле је 300 динара док је за пензионере и децу цена јефтинија тј 200 динара за пензионере и 100 динара за децу ђачког узраста (7-18 година). Улазница за инвалиде је 50 динара. Деца испод 7 година старости не плаћају улазницу.
У петак ће на дан отварања улаз за све бити БЕСПЛАТАН!