Početak rada termalnog bazena na Paliću

Obaveštavamo sugrađane da će u petak 15.7.2016. godine početi sa radom Termalni bazen na Paliću.

Bazen je prošao prvu fazu rekonstrukcije gde je sanirano dno i izvršen remont linije za prečišćavanje i dezinfekciju vode te je zbog radova otvaranje pomereno za jul mesec. U narednom periodu je planirana priprema Termalnog bazena za rad tokom čitave godine tj. zatvaranje dela kao i proširenje sadržaja.

Potrebno je dodati da je voda na bazenu termomineralna – lekovita. Pomaže kod lečenja sledećih oboljenja: reumatske bolesti i stanja posle povreda i operacija, stanje posle preležanog moždanog udara, povišen krvni pritisak i šećerna bolest kao i hronični psihofizički zamor i stresna stanja. Termalna voda se moze koristiti i za rekreativne kupke za zdrave korisnike.

Služba za balneoklimatologiju Instituta za rehabilitaciju iz Beograda je izradila procedure za korišćenje termomineralne vode. Po njihovoj proceduri trajanje opšte kupke je ograničeno na period između 12- 30 minuta dok je optimalno vreme za većinu bolesnih korisnika ali i zdravih osoba 20 minuta. Prema ovoj proceduri prilagođen je i rad termalnog bazen, pošto je ulaz u bazen na svakih pola sata (npr. 9:00, 9:30, 10:00 itd). Optimalni broj dnevnih kupki je 2-3 a za zdrave osobe ne treba biti veći od 5.

Radno vreme Termalnog bazena je od 9 do 20 časova svim danima sem ponedeljka. Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara dok je za penzionere i decu cena jeftinija tj 200 dinara za penzionere i 100 dinara za decu đačkog uzrasta (7-18 godina). Ulaznica za invalide je 50 dinara. Deca ispod 7 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.
U petak će na dan otvaranja ulaz za sve biti BESPLATAN!