Položen kamen temeljac za Akva park i Velnes i Spa centar na Paliću

U subotu, 15. decembra, položen je kamen temeljac i time otpočeta prva faza radova na izgradnji Akva parka i Velnes i Spa centra na Paliću, koju zajednički finansiraju Vlada Republike Srbije, Pokrajinska Vlada i Grad Subotica.

Polazna osnova za izradu projekta su Projekat razvoja turističkog prostora „Palić“ – Master Plan Palić iz 2006. godine i Program razvoja turizma regiona jezera Palić iz 2015. godine.

Lokacija projekta je na Muškom štrandu, na prostoru površine 4,4 hektara, gde će se izgraditi najsavremeniji velnes i spa centar, na 30.000 kvadratnih metara. Planirana je izgradnja zatvorenog dela, odnosno Spa centra sa pet bazena i pratećim sadržajem, kao i otvorenog dela, koji će pored takođe pet bazena posetiocima nuditi i prostor za odbojku na pesku, osveženje u bašti restorana ili opuštanje na popločanim i zelenim površinama.

rešenje 1

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i direktor preduzeća „Park Palić“ Nebojša Daraboš, kojem je povereno vođenje projekta izgradnje Akva parka i Velnes i Spa centra na Paliću.

resenje 2

Ulaganje u ovaj projekat, vredno milijardu dinara, predstavlja jednu od navećih investicija u turizam u Srbiji, čiji je cilj značajno poboljšanje infrastrukture kraj jezera Palić, obogaćivanje ukupne turističke ponude i pozicioniranje Palića i Subotice među deset turističkih destinacija u zemlji.