Положен камен темељац за Аква парк и Велнес и Спа центар на Палићу

У суботу, 15. децембра, положен је камен темељац и тиме отпочета прва фаза радова на изградњи Аква парка и Велнес и Спа центра на Палићу, коју заједнички финансирају Влада Републике Србије, Покрајинска Влада и Град Суботица.

Полазна основа за израду пројекта су Пројекат развоја туристичког простора „Палић“ – Мастер План Палић из 2006. године и Програм развоја туризма региона језера Палић из 2015. године.

Локација пројекта је на Мушком штранду, на простору површине 4,4 хектара, где ће се изградити најсавременији велнес и спа центар, на 30.000 квадратних метара. Планирана је изградња затвореног дела, односно Спа центра са пет базена и пратећим садржајем, као и отвореног дела, који ће поред такође пет базена посетиоцима нудити и простор за одбојку на песку, освежење у башти ресторана или опуштање на поплочаним и зеленим површинама.

решење 1

Полагању камена темељца присуствовали су градоначелник Суботице Богдан Лабан, председник Владе Војводине Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, као и директор предузећа „Парк Палић“ Небојша Дарабош, којем је поверено вођење пројекта изградње Аква парка и Велнес и Спа центра на Палићу.

ресенје 2

Улагање у овај пројекат, вредно милијарду динара, представља једну од навећих инвестиција у туризам у Србији, чији је циљ значајно побољшање инфраструктуре крај језера Палић, обогаћивање укупне туристичке понуде и позиционирање Палића и Суботице међу десет туристичких дестинација у земљи.