Predstave, koncerti i opera u junu na Letnjoj pozornici

Jun mesec na Paliću označava početak sezone manifestacija i događaja, pre svega na Letnjoj pozornici. Predstava kojom je započeta sezona dešavanja, Priča se po gradu, bila je izuzetno propraćena, sa preko 900 ljudi koji su sat i po uživali u ovoj komediji.

Nakon ove predstave očekuje nas još četiri velika događaja na Paliću. Prvi sledeći je koncert Legendi, 15. juna na Letnjoj pozornici, grupe koja posle dugo godina dolazi u Suboticu i Palić.

Zatim sledi Etnofest, festival kulture sveta, koji se održava se već 15 godina na Paliću. Kao i svake godine, datum se poklapa sa Svetskim danom muzike, a zvanično trajanje festivala je od 20. do 23. juna. Na Velikoj terasi nas očekuje trodnevni program sa muzičarima iz Španije, Francuske, Čilea, Mađarske i drugih zemalja.

Moj deda je aut – predstava BDP-a

Nakon Etnofesta slede dva događaja koja su u organizaciji Park Palića. Jedan je pozorišna predstava „Moj deda je aut“ koja se održava 22. juna na Letnjoj pozornici. Ovu predstavu izvode poznati glumci Beogradskog dramskog pozorišta, Boris Komnenić, Milan Čučilović, Ljubinka Klarić i drugi.

Predstava se bavi savremenom porodičnom pričom jedne prosečne srpske porodice koja se preko noći suočava sa tabu temom zvanom “homoseksualnost”. Pred jednim članom porodice je potreba za  otvoreno priznavanje svoje seksualne orijentacije a pred celom porodicom je izazov suočavanja sa tom tabu temom i izazov prihvatanja činjenice da se to dešava baš u njihovoj porodici. Deda Marko je postao udovac i konačno je spreman priznati da je njegova najveća, doduše skrivena ljubav, ustvari Danilo.

Ulaznice za ovu predstavu mogu da se kupe u Vinoteci Vinarije Zvonko Bogdan i na prodajnim mestima Tikets-a. Više o prodajnim mestima na linku

Moj deda je aut

Seviljski berberin – opera SNP-a

Nakon beogradskih glumaca, na Letnju pozornicu nam dolazi hor i opera iz novosadskog Srpskog narodnog pozorišta. Oni izvode komičnu operu Seviljski berberin,  čuvenog italijanskog operskog kompozitora Đoakina Rosinija (1792-1868). Ova komična opera biće izvedena na Paliću, u subotu, 29. juna 2019. godine, na Letnjoj pozorici, s početkom u 21 čas.

Rosinijevo remek-delo, koje mu je za života donelo slavu i imetak, i danas je njegovo najizvođenije delo na svetskim operskim pozornicama, a svakako da je među šest najizvođenijih operskih naslova ikada.

Ulaznice za ovu predstavu mogu da se kupe u Vinoteci Vinarije Zvonko Bogdan i na prodajnim mestima Tikets-a. Više o prodajnim mestima na linku

Publika će u junu mesecu moći da uživa u različitim događajima i žanrovima, od koncerata i pozorišnih predstava do klasične opere. Program je pažljivo planiran kako bi svako mogao da poseti makar jedan program u skladu sa svojim željama i preferencijama.

Za sve informacije o prodajnim mestima za ulaznice, možete nas kontaktirate putem mejla na office@park-palic.rs ili preko telefona na 024/602-780

Seviljski berberin