Predstavljeni investicioni planovi i kalendar dešavanja na Paliću

Danas se na Velikoj terasi na Paliću održala konferencija za novinare povodom 172. turističke sezone na Paliću. Predstavljena su i najavljena dešavanja na Paliću tokom ovog vikenda i tokom celog leta, govoreno je o trenutnim i budućim investicijama na Paliću, kao i o značaju privlačenja investicija na Palić.

Jedan od prioriteta novog rukovodstva Grada je infrastrukturno opremanje Palića, kao i privlačenje investicija, a sve u cilju unapređenje palićkog turizma, istakla je Timea Horvat zamenica gradonačelnika. Ona je napomenula da je razvijanje potencijala Palića prepoznala i Vlada Srbije, koja je Palić i Suboticu uz Potisje svrstala na treće mesto od čak 18 ključnih destinacija, što kako je dodala, pruža šansu da Palić u narednim godinama dostigne nivo i zasija u boljem svetlu.

Trenutno je u fazi rekonstrukcija Letnje pozornice na Paliću koja će biti završena za desetak dana, u toku su javne nabavke za uređenje i urbano opremanje Velikog parka, odnosno popločanje pešačkih staza, kao i javna nabavka za rekonstrukciju Velike terase, odnosno ugradnje sistema za klimatizaciju i privođenja nameni nedovršenog dela Velike terase.

press2