Privredna komora Vojvodine u poseti Paliću

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Slavica Hajder posetili su u utorak, 20. juna 2017. godine DOO za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“.

Predsednik Vučurević predstavio je jedinstveni komorski sistem i novu organizacionu šemu Privredne komore Vojvodine. Istakao je da sada u Privrednoj komori Vojvodine postoje tri udruženja – usluge, industrija i poljoprivreda, a najavio je i formiranje grupacija unutar udruženja u narednom periodu.

– Grupacije su oblik neposrednog povezivanja članova Privredne komore Vojvodine u okviru udruženja, a privredni subjekti sa teritorije AP Vojvodine će kroz rad grupacija, imati više mogućnosti da iskažu konkretne probleme sa kojima se susreću u poslovanju, naglasio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Cilj „Park Palića“ je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turističke destinacije Palić, uspostavljanje efikasnog sistema upravljanja destinacijom, povećanje prihoda ostvarenih od turizma kroz povećanje broja turista u turističkoj destinaciji, povećanje broja zaposlenih kao rezultat ulaganja u turističku i komunalnu infrastrukturu, porast nivoa turističke aktivnosti kroz unapređenje investicione klime. U 2016. godini, Palić je posetilo ukupno preko 28.000 turista, što je za 7,8 odsto više nego prethodne godine. Oni su ostvarili 7,6 odsto više noćenja nego prethodne godine, a povećao se i broj domaćih turista. Ove godine na prvomajskom uranku bilo je prisutno preko 70.000 posetilaca (iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Bugarske).