Promocija doniranja matičnih ćelija i koncert posvećen Balaševiću 6. avgusta na Paliću

Udruženje pacijenata Leuka održaće manifestaciju na Paliću „Dobrota leči“ sa ciljem upisa u registar donora matičnih ćelija i promocije ovog humanog čina.

U skladu sa tim, 6. avgusta na Velikoj terasi na Paliću održaće se tribina „Značaj doniranja matičnih ćelija“ koju će voditi Predrag Slijepčević i Melinda Tot Demek. Tribina počinje u 18 časova i otvoriće je dr Balint Pastor. Za vreme trajanja tribine, tačnije od 17 časova svi zainteresovani građani moći će da se upišu u registar  donora matičnih ćelija i da dobiju odgovore na sva pitanja.

Na Velikoj terasi će posetioci imati priliku da vide i izložbu slika Katarine Stanojlović, umetnice koja je vodila svoj likovni dnevnik tokom svih 46 dana poslednje runde transplatacije koštane srži. Katarina Stanojlović se izborila sa limfoblastnom leukemijom a na izložbi se mogu videti svi usponi i padovi ali i žestoka pobeda nad ovom bolešću.

U okviru ove manifestacije, Udruženje Leuka poklanja građanima jedan lep koncert. U pitanju je koncert „Neko to od gore vidi sve“ u izvedbi dueta Miša i Đura, kao posveta Đorđu Balaševiću. Koncert je besplatan i počinje u 20 časova na Letnjoj pozronici na Paliću.

Manifestaciju „Dobrota leči“ organizuju Udruženje Leuka u saradnji sa Fondacijom Ane i Vlade Divac, USAID-om, Balkanskim fondom za demokratiju i Opštom bolnicom Subotica, Odeljenje za transfuziju krvi.