Smotra likovnih umetnika amatera Vojvodine na Velikoj terasi

Smotra likovnih umetnika amatera Vojvodine, sedamnaesta po redu, najmasovnija je i najobimnija likovna manifestacija u Vojvodini: više od 1.000 likovnih stvaralaca iz svih opština u Vojvodini izložili su radove u nekoj od galerija u svojoj opštini. Iz 44 opštine odabrani su najkvalitetniji radovi – 331 rad. Ti radovi učestvovali su na šest regionalnih smotri u: Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Kuli, Srbobranu, Subotici i Plandištu.

Ovogodišnji selektor, Mile Ignjatović, istoričar umetnosti, na regionalnim smotrama odabrao je sa šest smotri 159 radova iz 51 mesta u Vojvodini, koji će od 6. do 16. novembra ove godine biti izloženi na ovoj velikoj pokrajinskoj manifestaciji. Svečano otvaranje manifestacije i dodela priznanja održano je nedelju 6. novembar u Kongresnom centru „Velika terasa“ na Paliću.

„Ovakav način smotri i selektiranja učinili su da se u još većoj meri afirmišu već poznati stvaraoci ali i, što je možda još važnije, da se iz anonimnosti otkriju autori koji su stvarali u malim sredinama, bez mogućnosti afirmacije i kritičkog suda o onom što rade. Smotre su doprinele popularizaciji mnogih autora i prokrčile im put ka članstvu u profesionalnim udruženjima, ali su doprinele i afirmaciji likovne umetnosti uopšte i nekih autentičnih, dosad široj javnosti, nepoznatih likovnih tehnika.

Na smotrama je jasno vidljiva sve veća heterogenost tema, likovnih tehnika, poetika i istraživačkih napora, napredak u organizaciji motiva i kompozicije. Sve to rezultira izuzetno zanimljivom i kvalitetnom zajedničkom izložbom u reprezentativnom objektu Kongresne dvorane „Velika terasa“ na Paliću. Veliku zahvalnost dugujemo D.O.O. „Park“ Palić na podršci i pomoći u organizaciji ove manifestacije“, saopštili su organizatori izložbe.

Izložba može da se poseti svakog dana od 6. do 16. novembra u Velikoj sali Kongresnog centra Velika terasa na Paliću.         

unspecified2

unspecified3

unspecified4

unspecified5unspecified6unspecified7unspecified8unspecified9unspecified10unspecified11unspecified12