Смотра ликовних уметника аматера Војводине на Великој тераси

Смотра ликовних уметника аматера Војводине, седамнаеста по реду, најмасовнија је и најобимнија ликовна манифестација у Војводини: више од 1.000 ликовних стваралаца из свих општина у Војводини изложили су радове у некој од галерија у својој општини. Из 44 општине одабрани су најквалитетнији радови – 331 рад. Ти радови учествовали су на шест регионалних смотри у: Зрењанину, Сремској Митровици, Кули, Србобрану, Суботици и Пландишту.

Овогодишњи селектор, Миле Игњатовић, историчар уметности, на регионалним смотрама одабрао је са шест смотри 159 радова из 51 места у Војводини, који ће од 6. до 16. новембра ове године бити изложени на овој великој покрајинској манифестацији. Свечано отварање манифестације и додела признања одржано је недељу 6. новембар у Конгресном центру „Велика тераса“ на Палићу.

„Овакав начин смотри и селектирања учинили су да се у још већој мери афирмишу већ познати ствараоци али и, што је можда још важније, да се из анонимности открију аутори који су стварали у малим срединама, без могућности афирмације и критичког суда о оном што раде. Смотре су допринеле популаризацији многих аутора и прокрчиле им пут ка чланству у професионалним удружењима, али су допринеле и афирмацији ликовне уметности уопште и неких аутентичних, досад широј јавности, непознатих ликовних техника.

На смотрама је јасно видљива све већа хетерогеност тема, ликовних техника, поетика и истраживачких напора, напредак у организацији мотива и композиције. Све то резултира изузетно занимљивом и квалитетном заједничком изложбом у репрезентативном објекту Конгресне дворане „Велика тераса“ на Палићу. Велику захвалност дугујемо Д.О.О. „Парк“ Палић на подршци и помоћи у организацији ове манифестације“, саопштили су организатори изложбе.

Изложба може да се посети сваког дана од 6. до 16. новембра у Великој сали Конгресног центра Велика тераса на Палићу.         

unspecified2

unspecified3

unspecified4

unspecified5 unspecified6 unspecified7 unspecified8 unspecified9 unspecified10 unspecified11 unspecified12