Sprovedeni radovi u okviru tekućeg održavanja na Paliću

Kraj Letnje sezone za nas već odavno više ne znači i kraj aktivnosti na Paliću. U cilju konstantnog unapređenja i ulepšavanja naše destinacije, u poslednjih par meseci je na red došlo rešavanje nekih ozbiljnijih, dugogodišnjih problema u turističkom prostoru Palić, te su sprovedeni i određeni radovi.

Postavljanje urbanog mobilijara

U centralnom turističkom delu Palića, kod restorana „Mala gostiona“, izvršena je demontaža dotrajalih drvenih stubova i montiranje novih betonskih kugli. Ukupno je postavljeno 100 kugli na ovom potezu.

Sanacija dela staza uz obalu kod Peščane plaže

U neposrednoj blizini Peščane plaže, usled sleganja zemlje i vode koja se slivala kroz „kanal“ ispod staze, došlo je do propadanja behaton ploča na stazi. Sanacijom staze, iznivelisana je zemlja kao i behaton ploče, a postavljena je i nova cev za odvod vode koja će dugotrajno rešiti problem tog dela i sprečiti dalje sleganje zemlje i propadanje staze na Peščanoj plaži .

Radovi za rekonstrukciju ograde za klima uređaj na objektu Eko centar

Dotrajala drvena ograda za spoljnu jedinicu klima uređaja, koji je bio u veoma lošem stanju, kompletno je zamenjena novom, ručno rađenom ogradom koja je osvežila eksterijer i učinila lepšim i prilaz ka Eko centru.

Revitalizacija asfalta kod Ženskog Štranda

Revitalizacijom asfalta kod Ženskog štranda rešen je dugogodišnji problem sakupljanja vode nakon kiša u tom delu, čineći ga nepristupačnim za korisnike i posetioce. Radovi na revitalizaciji podrazumevali su radove u delu asfaltiranja i nanošenja humusa na bankine staze.

Demontaža starih i postavljanje novih oluka na objektu Eko centar

Tokom septembra i oktobra meseca, izvršena je potpuna demontaža oluka na objektu Eko centar, kao i izrada i postavka novih.

 

Radovi na sanaciji havarije kanalizacionog voda kod česme

Kako su jaki koreni okolnih stabala vremenom probijali kanalizacioni vod česme u srcu turističkog jezgra Palića i činili da se usled korišćenja česme voda preliva i plavi deo oko česme i sam prilaz ka česmi, sprovedeni su radovi u delu sanacije kanalizacionog voda česme čime se ovaj dugogodišnji problem i rešio. Tokom proleća 2020. godine, uradiće se i sam prilaz česmi, a ista će biti ponovo u funkciji pre početka turističke sezone na Paliću.

Izrada i montaža nove ograde na Velikoj terasi

Spoljna ograda istočnog krila Velike terase, a usled vremenskih i drugih nepogoda, vremenom je propadala i predstavljala opasnost po šetače, jer su truli drveni delovi bili u veoma lošem i devastiranom stanju. Shodno tome, izvršena je potpuna demontaža stare i izrada nove ograde, koja je tokom novembra meseca postavljena na Istočno krilo Velike terase. Tokom 2020. godine i ograda Zapadnog krila spoljne terase biće predmet rekonstrukcije.