A Palics folyamatos karbantartásának részeként végzett munkák

A nyári szezon végével még nem fejeződött be tevékenységünk Palicson. A turisztikai hely folyamatos fejlesztése és szépítése céljából az elmúlt néhány hónapban a turisztikai térségében komoly, régóta fennálló problémák megoldására került sor, és elvégeztek. bizonyos munkálatokat.

Mobilijár  felállítása

Palics központi turisztikai területén, a „Kis vendéglő” étterem közelében, lebontották a régi faoszlopokat és új betongömböket telepítettek. Összesen 100 betongömböt helyeztek el ezen a területen.

A homokos strand partja mentén lévő utak egy részének rehabilitációja

A homokos strand közvetlen közelében, mivel a föld és a víz a sáv alatt a „csatornán“ átfolyik, az ösvény behaton táblái összeomlottak. A nyomvonal rehabilitációjával a talajt, valamint a behaton táblákat kiegyenlítették, és új vízleeresztő csövet telepítettek, amely hosszú ideig megoldja a rész problémáját, és megakadályozza a talaj további leülepedését, valamint a homokos strandon lévő sétány összeomlását.

Légkondicionáló kerítés rekonstrukciója az Eco Center létesítményben

A nagyon rossz állapotban lévő, a légkondicionáló kültéri egységének régi, fából készült kerítését teljesen új, kézzel készített kerítés váltotta fel, amely felfrissítette a külsejét, és szebbé tette, és hozzáférést kapott az Ekoközponthoz.

Aszfalt újjitása a női strandnál

Az aszfalt újjitása a Női Strandnál megoldotta a régi víz esőzés utáni vízgyűjtési problémáját, ami elérhetetlenné tette a felhasználóknak és a látogatóknak a Női strandot. Az revitalizációs munkák magukban foglalják a humusz felhordását és az aszfalt burkolását.

A régi leszerelése és új ereszetcsatorna telepítése az Eco Center létesítményen

Szeptember és Október folyamán elvégezték az ereszetcsatorna teljes leszerelését az Ekoközpont létesítményben, valamint újak telepítését.

A szennyvízcsatorna történő helyreállításán történő munkálatok a közkútnál

Mivel a környező fák erős gyökerei az idő múlásával átlyukasztották  Palics turisztikai központjában található közkút szennyvízcsapját, és úgy tűnt, hogy a csap használata miatt a víz túlfolyik  .

A szennyvizcsap szanálva lett, és 2020 tavaszán , a turisztikai szezon kezdete előtt újra működni fog Palicson a közkút.

Új kerítés tervezése és telepítése a Vigadón

A Nagy Terasz keleti szárnyának külső kerítése időjárási és egyéb események következtében idővel tönkrement, és veszélyt jelentett a járókelőknek, mivel a rothadt fadarabok nagyon rossz és pusztult állapotban voltak. Ennek megfelelően a régi teljes lebontását és egy új kerítés építését elvégezték, amelyet Novemberben felállítottak a Vigadó keleti szárnyára. 2020-ban a külső terasz nyugati kerítését is felújítják.