Суботица и Палић представили своју понуду на Београдском сајму туризма

У Београду је одржан 42. Међународни сајам туризма који је ове године отворен под слоганом „Пут под ноге“, као и три сродне изложбе – Међународни сајам вина „BeoWine“, Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство „Horeca-опрема“ и Сaјам сувенира „Види Србију“. Сајам туризма отворио jе министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић поруком да ће 2020. бити година реформи и нових инвестиција у туризам Србије.

Сајам је отворио своје хале за посетиоце у четвртак 20. фебруара који су пожурили да, поред ексклузивних сајамских погодности у виду туристичких понуда, уживају и у гастрономским понудама, специјалитетима овог поднебља, али и у дегустацији најбољих вина, ракијa, пића, као и сувенира из свих крајева Србије. Земља партнер 42. Међународног београдског сајма туризма био је Египат. До недеље, 23. фебруара, под слоганом „Пут под ноге“ туристичку понуду представило је више од 900 излагача из 40 земаља.

Суботица и Палић су и ове године представили своју понуду на Сајму туризма у Београду. Програм на сајму обухватио је промоцију традиционалних посећених фестивала, као што су Вински маратон, Summer3p, Дужијанца и Фестивал младe ракије. Од локалних излагача се учествовао је и „Su team“ полумаратон са својом презентацијом и опремом.

На штанду Суботице и Палића посетиоци су имали прилику да учествују у наградној игри и освоје једну од бројних награда ових туристичких дестинација, као и у квизовима који су припремили хотел Президент и Зоо врт Палић. У склопу своје промоције дегустације хране и различитих пића изложили су гостиона Elitte Палић и винарије Петра, Вински двор, Тонковић и Звонко Богдан.

Била је ово својеврсна прилика да се најави наставак изградње Аква-парка и Велнес спа центра на Палићу, којa има за циљ да привуче посетиоце током читаве године и утиче на развој бањског туризма на Палићу.
Од 1. маја туристичка сезона почиње у пуном јеку, иако траје током свих 365 дана у години. Поводом 70 година од отварања Летње позорнице на Палићу, биће уприличен велики број различитих манифестација и богат културни програм.

Бања Палић је прошле године забележила раст туристичког промета, а година је била рекордна за целу Суботицу као туристичку дестинацију и по броју ноћења и по броју долазака. Према званичним подацима Републичког завода за статистику, током 2019. године Бања Палић имала је укупно 33 668 долазака у хотеле и друге врсте смештајних капацитета, од тога 20 779 домаћих и 12 889 страних туриста. У погледу броја ноћења, Палић бележи цифру од укупно 62 718 ноћења, од чега 42 307 чине ноћења домаћих, а 20 411 страних туриста. У процентима забележен је раст од око 11 процената када је у питању број долазака туриста у смештајне јединице, док је број ноћења током 2019. године био већи у односу на 2018. за око 23 процента.
Ове године наставиће се и активности на унапређењу биодиверзитета језера Палић, што ће такође утицати на атрактивност Палића као туристичке дестинације.

Добитници наградне игре су:

1. Elitte Палић-викенд за две особе: Марија Латиновић (Београд)

2. Хотел Президент-викенд за две особе: Радојица Бурлић(Пожега), Лука Стаматовић (Сремска Митровица)

3. Вила Мајур-викенд за две особе: Слободан Чворовић (Чачак) , Дора Јухас (Бачка Топола)

4. Зоо врт Палић-породична улазница: Данијела Срдић (Бачка Паланка), Теодора Андрић (Београд), Зоран Капуши (Београд), Исидора Костић (Београд),Мирјана Торић (Нови Београд)

5. Винарија Звонко Богдан – oбилазак за две особе : Владана Туркуљ (Панчево), Горан Богдановић (Бијељина), Душко Милојевић (Нови Београд)

6. Хотел Галерија-савршен викенд за 2 особе : Валентино Чалић (Нови Сад)

7. Салаш Ђорђевић-викенд за две особе : Кристина Томић (Ниш)

8. Хотел Форум-викенд за две особе : Бојана Радојевић, (Београд)

9. Вила Ларус-викенд за две особе: Милош Крантић (Београд)

10. Вила Минић-викенд за две особе: Јована Антонић (Нова Пазова), Наташа Миливојевић (Бајмок)

11. Јелен салаш-викенд за две особе: Драгана Павловић (Крагујевац)

12. Вила Никола’с-викенд за две особе: Слађана Мишић (Батајница), Тања Миланковић(Обреновац)

13.Вила Амфора-викенд за две особе: Весна Радосављевић (Аранђеловац), Споменка Карбински (Земун)

14.Преноћиште Гат-викенд за две особе: Макаји Бранка (Жарково), Мирјана Медић (Апатин)

15.Хотел Патриа-викенд за две особе: Бранислава Давидовић (Нови Сад)

16.Вила Верона-викенд за две особе: Данијела Лакић (Земун), Драгиша Т. Милoшевић (Нови Београд)

17.Вински Двор-ручак за две особе: Патриција Лишић (Нови Сад), Бојана Кужелка (Београд)

18.Фестивал европског филма Палић-улазнице: Катарина Глумац (Београд), Зоран Стојановић (Београд), Иван Кузмић (Младеновац), Олгица Буљовчић (Биково), Џипа Јелена (Нови Сад)

19.Вила Милорад-викенд за две особе: Марко Радовић (Крагујевац), Ђорђе Митровић  (Београд)

20.Ситничарница-рукотворине, сувенири: Слађана Стојићевић (Београд), Драгољуб Пузовић (Београд), Ружица Миленковић (Београд), Јелица Гајин (Сремска Митровица)

21.Ракијада-улазнице и пакет чашица: Владана Туркуљ (Панчево)

22.Summer3p- улазнице за две особе: Татјана Cohergne (Нови Београд), Јасна Здравковић (Београд), Ива Узелац (Нови Сад), Марија Илић (Смедеревска Паланка), Кристина Томић (Ниш), Филип Врачарић (Београд), Верица Ерцег (Београд)

23. Стартнина за суботички полумаратон-5km: Тијана Симић (Нови Жедник)

24.Стартнина за суботички полумаратон-10km: Јадранка Сорић (Гај)

25.Стартнина за суботички полумаратон- 21 km:  Предраг Пантовић (Крагујевац)

26.Винарија Тонковић-дегустација за 4 особе: Ивана Голубовић (Нови Сад)

27.Винарија Тонковић-дегустација за 2 особе: Тања Вељовић (Крагујевац), Горан Шипрага (Београд)

28.Винарија Тонковић-пакет вина: Мирјана Милорадовић (Деспотовац), Момчило Манић (Пожаревац)

29.Ергела Келебија-вожња фијакером за 4 особе: Наташа Станојевић (Рибарска Бања), Мирослав Павловић (Београд), Дијана Срећковић (Младеновац)

30.Парк авантуре Furioso-ваучер у висини 2500дин: Милица Стаменковић (Леце), Здравко Чалић (Нови Сад), Драгана Павловић (Крагујевац), Драгана Коцић (Београд), Јелена Тепавчевић (Врбас), Наташа Микић (Суботица), Мирјана Милановић (Земун), Александар Милојевић (Београд), Ева Берић (Кањижа), Ширбик Олга (Београд)

 

Комплетан текст о 70. рођендану Летње позорнице погледајте у нашој рубрици Вести или копирајте следећи линк у претраживач:

https://tinyurl.com/vl7xkdz