Trka Deda Mrazeva 5. decembra na Paliću

Najlepša zimska manifestacija – Trka Deda Mrazeva, održaće se u nedelju, 5. decembra, sa početkom u 11 časova u Velikom parku na Paliću. Ove godine Trku Deda Mrazeva obeležavamo 22. put, realizovaće se u saradnji Park Palića, Ultramaratonskog Saveza Srbije i Mesne zajednice Palić, a namenjena je za sve uzraste i za sve one koji se raduju predstojećim praznicima i Deda Mrazu.

Start trke je ispred Velike terase, a predviđeno je da se trči ili šeta sat vremena, a minimum jedan krug, po kružnoj stazi dugačkoj 1.500 metara. Staza će biti jasno obeležena, a vodi uz obalu jezera ka hotelu Prezident, zatim Splitskom alejom ka Vodotornju, i nazad kroz Veliki park, sve do cilja kod Velike terase.

Kao i prethodnih godina, ne postoji starosna granica, jedini uslov učešća su kostim ili kapa Deda Mraza.
Nakon trke svaki učesnik će moći da se ugreje kuvanim čajom i kuvanim vinom kao i hlebom s mašću koju će pripremiti predstavnici Mesne zajednice Palić koji zajedno sa nama i Ultramaratonskim savezom organizuju ovu manifestaciju.

I ove godine smo uspeli da realizujemo saradnju sa subotičkim Pionirom, koji je, kao prijatelj ove manifestacije obezbedio svoje proizvode – YES flips sa dodatkom kikirikija, koji će biti izloženi na Velikoj tersasi za vreme manifestacije, namenjeni su svim posetiocima koji posete Trku Deda Mrazeva.

Takođe, Trka Deda Mrazeva je ove godine stekla još jednog prijatelja, kopanija VODAVODA će ove godine ozbezbediti svoju vodu, kao osveženje za sve učesnike i posetioce manifestacije, kako male, tako i one velike.

Ovom prilikom, želimo da se zahvalimo kompanijama Pionir i VODAVODA, na divnoj saradnji i na dobroj volji da podrže i svojim proizvodima ulepšaju i uveličaju manifestaciju Trka Deda Mrazeva.

Takođe, i ove godine smo uneli humanitarnu notu u našu manifestaciju, i u saradnji sa Crvenim krstom Subotica, organizovali humanitarnu akciju pod nazivom “Budi i ti Deda Mraz”. Reč je o akciji prikupljnja paketića za decu korisnike Narodne kuhinje na teritoriji Subotice. Paketići mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor, garderobu ili nešto drugo, po sopstvenom izboru, a što će obradovati mališane tokom predstojećih praznika. Paketići će se moći predati organizatoru i volonterima Crvenog krsta Subotice, na dan manifestacije, na Info pultu koji će biti pozicioniran na Velikoj terasi, u periodu od 10 do 13 časova. Nakon akcije, obzirom na iskustvo koje ima, Crveni krst će dalje organizovati prikupljene paketiće i poklone i dostaviti ih onima kojima su najpotrebniji.

Obzirom da ne postoje prijave, kao i da je samo učešće besplatno, pozivamo sugrađane da u nedelju izađu na Palić, ponesu svoje humanitarne paketiće i kape Deda Mraza, i proslave sa nama predstojeće praznike.