Uspešno održana opera „Seviljski berberin“

Ove godine smo odlučili da otvaranje Letnje sezone na Paliću obeležimo jednim nesvakidašnjim i kvalitetnim sadržajem, a kako se pokazalo, čuvena opera „Seviljski berberin“ je bila pravi izbor, prepoznat od strane publike.

Pred punom Letnjom pozornicom, u subotu, 29. juna, ova sjajna opera je izvedena od strane hora i orkestra Srpskog Narodnog Pozorišta, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića. Uloge su tumačili: Saša Štulića, Nebojša Babić, Jelena Končar, Vladimir Andrić, Goran Krneta, Branislav Stankov i Verica Pejić.

Komičnu operu „Seviljski berberin“ o mladoj devojci Rozini zaljubljenoj u grofa Almavivu i njegovom ličnom berberinu Figaru koji im pomaže da se upoznaju, italijanski kompozitor Đoakino Rosini komponovao je sa 24 godine, a danas je jedna od najčuvenijih komičnih opera ikada napisanih, živog dramskog izraza i izvanredne umetničke snage.

Ova opera se izvela u dva podjednako interesantna čina, a reakcije publike nakon izvedbe, ovacije i puna tri minuta aplauza svedoče o sjajnoj atmosferi na Letnjoj pozornici.

Kratku retrospektivu Srpskog Narodnog pozorišta možete pogledati ovde, a zanimljive detalje možete pronaći u našoj galeriji fotografija.