A Palics és a Vigadó az idő prizmáján keresztül

Már a 20. század elején, Palics kivételes turisztikai kinálatokkal rendelkezett. A vendégeket egy melegvizes, hidegvizes és egy sárfürdő várta. Számos nyaralóban, villában és szállodában voltak bérelhető szobák, még a turistikai kinálatotokat bővitette a nyári színpad, a könyvtár, a különféle hajók és vitorlák használata  és a Vermes Sportközpont.

Az utasszállítás gyors és hatékony volt a városba vezető vasúti és villamos-összeköttetéseknek köszönhetően. Gyakori vendégek voltak az Osztrák-Magyar monarchia tiszteletbeli polgárai, földesurak, gazdag kereskedők, banktulajdonosok és iparosok. Hogy mennyire igényesek voltak, az étterem akkori menüjében is látható – hiszen egyes ételeket ma is felszolgálnak  a Kisvendéglőben. A borlistát a hires Bécsi és Budapesti éttermek példaképén állitották össze. A helyi borokon kivül  a legjobb vidéki borok választéka is szerepelt a borlistán.

A látogatóknak öt nyelven, 25 napi és heti újság volt elérhető, ami arról tanúsit hogy a turisták különböző nemzetiségűek voltak, igy a palicsi üdülő központ jóval megelőzte a késöbbiekben népszerű Karlove-Vary, Rogaska Slatina és Mariánské Lázné üdülő központokat.

A Vigadó, arányaival, szerkezeti elemekkel, formákkal, színekkel és nyílások kombinációjával, kiemelkedett különleges szépségével. Az egyetlen dekoráció virágmotívumok formájában faelemekbe ágyazott és perforált.

Közvetlenül a Vigadó előtt, ugyanabból az időszakból és azonos stílusban található a legkisebb szecessziós épület, a Zenepavilon. Az idők szellemében azt használták és továbbra is használják különböző események helyszíneként.

Egy évszázad elteltével a Vigadó lesz a térség legjelentősebb kongresszusi központja. Három kongresszusi teremmel rendelkezik, maximálisan 360, 50 és 20 férőhellyel, kongresszusok, konferenciák, találkozók és különféle kiállítások, rendezvények és előadások rendezésére.

A Palics Kongresszusi Központ lehetővé teszi különféle üzleti és egyéb rendezvények szervezését, ügyfeleink igényeinek megfelelően. A Kongresszusi Központ három létesítményt tartalmaz. Ezek a Vigadó, az Eco központ és a Nyári szinpad.