A turisztikai forgalom jelentős növekedése Palicson

A Szerb Köztársaság Statisztikai Irodája 2019. augusztus végéig különböző statisztikai adatokat tett közzé a szerbiai turisztikai forgalomról.

A palicsiak turisztikai forgalmára vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a turisták érkezésének és éjszakázásának száma Palicson nyilvánvalóan megnőtt 2019-ben az előző évhez képest.

Összehasonlítva a turisztikai évszaknak (május, június, július, augusztus) számított négy hónap adatait, a turisták érkezési száma 2019-ben 11% -kal nőtt. A fent említett 2019 évi 4 hónapban 15 288 érkezőt regisztráltunk, szemben a 2018. évi 13 750 idegenforgalommal.

A turisztikai éjszakák száma 2019-ben, összesen 23,5% -kal növekedett. Az emlitett 4 hónapban 29 430 éjszakát regisztráltak, szemben a 2018. azonos időszakban 23 866 éjszakával.
Sokkal magasabb a belföldi turisták érkezésének és éjszakázásának növekedése a külföldi országokhoz képest.
Ez a több mint kielégítő információ a Palics turisztikai teret kezelő Park Palics KFT turisztikai fejlesztésének komoly és hosszú távú tervezésének eredménye.

A Palics-tó partvidékének folyamatos tereprendezése és szépítése, a sétányok építése, sokkal jobb és kreatívabb sport-, szórakoztató- és vendéglátási kínálat, kulturális és művészeti létesítmények a Nyári Színpadon, valamint sok más kísérő tartalom, amelyek egy teljes és gazdag egészet alkotnak, nyilvánvalóan nem maradtak észrevétlenül a turisták számára.
Természetesen nem szabad elfelejteni a kongresszusi turizmust, amely Palicson nagy lendületben van, köszönhetően a gyönyörű és funkcionális lehetőségeknek: Vigadó, Nyári színpad és Eko-központ.

Az Aqua Park 2020-as építésével a Férfi standnál még több turista beáramlása várható, mind helyi, mind pedig a régió országaiból.
Az idegenforgalmi kínálatba történő beruházások mellett nagy figyelmet fordítanak a palicsi infrastrukturális beruházásokra is, mint a palicsi turizmus és az új beruházások további fejlesztésének előfeltételeire.

Kiváló együttműködés zajlik a köztársasági és tartományi hatóságokkal, akik felismerték Palics turisztikai célpontként rejlő lehetőségeit, és a Park Palics KFT erőfeszítéseit arra, hogy a „nagy potenciál“ nagy sikerré váljon.