A Palicsi Wellness és Spa központ kiépitésének projektuma

A Palicsi “Wellness és spa központ” projektum a termál medence tartalmának bővitésére alapoz. A Palics részleges szabályozási terv és a termál medence tartalmának bővitése urbanisztikai terv alapján indult el ez a projektum.

Blok B12

A projektum  tervezésének alapja

A projektum kiinduló pontja a 2015.Palicsi-tó régiójának turizmusfejlesztési terve és a 2006. Palics Főterv (Mester Terv)

Mindkét dokumentum a jelenlegi Férfi strand területét olyan tér ként kezeli, ahol  nyitott és zárt úszómedencéket és kísérő tartalmakat  kell megépíteni.Azt hangsulyozza hogy nyílt jellegű legyen, amely a régió lakói és a Palicsi és Szabadkai szállás kapacitások vendégei számára hozzáférhetőve tegye.

A 2006-os Főterv szerint a D-zóna – Sport – és strandfürdő-övezet, egy szabadtéri termálfürdő központ, öltözökkel, szekrényekkel és pavilonokkal ellátva.

2006-MP-zona-D-rotate

A Palicsi-tó turisztikai fejlesztési programjában 2015-ben a projektum  területe a 2-es Arany kőr zónaovezetebe tartozik ahol: beltéri és kültéri vízi szórakozás, kis és nagykorú gyermekek számára készült medencék, (gyermekmedence sprinklerekkel, csúszdákkal, esőzuhanyokkal és vízi különlegességekkel mesterséges hullámokkal), felnőttek részére úszómedencék találhatók.

2015-MP-Waterfun

Építészeti koncepció – Wellness-központ Palics

A projektum helye a Férfi strandon található, mintegy 44 000 négyzetméteres területen. Az épület fürdő-egészség-rekreációs jellegű. A nyílt terek teljes nettó területe 28.500 m2, és öt úszómedencéből áll -gyermekmedence, felnőtt medence, csúszdákkal és  a tepidáriumhoz kapcsolódó medence, meglévő termálmedence. A nyílt térben, étterem, burkolt felületek, homokban lévő röplabdapálya és zöldövezet található. Az épület teljes nettó felülete 3000 m2, szabadon áll, és hat hatszögletű formából áll, amelyek fennsíkokkal rendelkeznek.

B12 sa objektima

Az épület beltéri részében Spa központ és kísérő létesítmények találhatók, valamint három nagy és két kisebb, összesen 218 m2 alapterületű medence található.

A Spa központ 2000 négyzetméteres területen fog elhelyezkedni,beltéri medencékkel, szaunákkal, tepidáriummal. A zárt medence zónájában egy információs pult, egy bolt, egy járóbeteg-klinika, öltöző és mosdó tartozik.

A létesítmény egy galériát is tartalmaz, amely irodák, éttermek, gyógyfürdők és WC-k számára készült.

A főbejárat az Újvidéki út oldaláról lesz, ott parkolóhelyek lesznek. Azon a téren 80 személygépkocsi, 3 haszonjármű és 4 busz tud parkolni.

idejno resenje1

idejno resenje2

idejno resenje3

idejno resenje4