Za vikend održana tradicionalna Trka Deda Mrazeva

Tokom vikenda koji je za nama, tačnije u nedelju, na Paliću se održala najlepša zimska manifestacija – Trka Deda Mrazeva. Uprkos kišnom i hladnom vremenu, oko 400 nasmejanih Deda Mrazeva je istrčalo stazu od 1.500 metara u samom srcu Palića.

Ali, kako je i ove godine manifestacija humanitarnog karaktera, učesnici nisu nagrađeni medaljama samo zbog svog truda, već i zbog svoje humanosti – donirananih paketića, slatkiša i igračaka koji su namenjeni onima kojima je to najpotrebnije – deci korisnicima Narodne kuhinje Crvenog Krsta Subotica.

Ove godine su, kao prijatelji manifestacije, podržali trku Deda Mrazeva kompanije Pionir, VODAVODA i Venera bike, i svojim proizvodima uveličali manifestaciju i ulepšali druženje na Paliću. Nakon trke su učesnici mogli da se posluže Pionirovim YES flipsom, i da se osveže VODAVODA Vodicom, dok je Venera bike za najmlađe učesnike obezbedila vredne nagrade.

Takođe, nakon trke su svi učesnici tradicionalno posluženi hlebom sa mašću i toplim čajem.

Trka Deda Mrazeva se ove godine održala po 22. put, i iako smo umesto kiše priželjkivali sneg, nasmejana lica učesnika, a pogotovu onih najmlađih su učinili da praznična atmosfera i lepo druženje ne izostanu ni ove godine.