14.02.2024.

 

Обавештавамо поштоване суграђане, да за сва питања везана за радно време и функционисање Аква Парка на Палићу, обратите се управљачу Elitte Palić на телефон 024/753-245.

 

 

12.12.2023.

Изненадни одлазак председника Иштвана Пастора није потресао само породицу, већ и целокупну јавност. Због његовог преданог рада сви су га поштовали. Његова смрт је огроман губитак за политички живот Војводине и Србије.

1118_1.jpg
(1956-2003)

Од 2016. године био је именован од стране Владе Аутономне покрајине Војводине за члана Скупштине ДОО „Парк Палић“, а од 2020. године обављао је функцију председника. Његова личност може се повезати са реализацијом и завршетком многим пројеката. Радио је на томе, да се на Палићу реализују такве инвестиције, које нису значајне искључиво за становнике Палића, него и шире. Завршена је изградња Аква парка на Палићу, почела је реконструкција Водоторња – симбола Палића и реконструкција пешачке стазе на обали језера. Значајна је његова подршка на реализацији уређивања Викенд насеља. Имао је много планова и идеја.

Његов губитак је ненадокнадив за наше предузеће. Верујемо да морамо наставити пут, који нам је господин Иштван Пастор зацртао!

Нека му је вечна слава!

09.08.2023.

Нови рок за завршетак радова на аква-парку на Палићу је крај овог месеца, најавио је данас председник Скупштине предузећа Парк Палић Иштван Пастор. Уз завршен аква-парк, поплочање шеталишта на обали, сређивање викенд насеља и реконструкцију водоторња, по његовој оцени, ово ће бити изузетна гоидна за Палић. 

1092_1.jpg

„Желим да вам кажем да је једна ствар потпуно сигурна, да ћу ја бити тај који ће завршити Аква-парк у току овог месеца“ - поручио је Пастор новинарима.

Након још једног пробијеног рока за завршетак највеће инвестиције на Палићу у последњој деценији, Иштван Пастор најављује да ће извођачи због тога плаћати пенале, а да ће до новог рока бити спроведен технички пријем објекта, јер су радови завршени и у току је пробни рад система, и склопљен уговор са оператером који ће управљати објектом који је конципиран тако да буде у функцији током целе године.

1092_2.jpg

„Очекујем да од септембра месеца Аква-парк буде додатна привлачна снага која ће привлачити људе, која ће задржати људе, што ће бити добро не само за Палић, него и за град“- нагласио је Пастор.

Овог лета на Палићу су у току још две инвестиције. Започета је реконструкција једног од симбола Палића, његовог Водоторња, а у току је и поплочање последње деонице туристичког сектора клинкер опеком и постављање припадајућег урбаног мобилијара.

„Ако завршимо Аква-парк, ако завршимо ове радове око поплочавања, знате да смо радили доста на уобличавању пешчане плаже, односно Викенд насеља, ако завршимо Водоторањ, онда мислим да ће ова година бити изуетна што се тиче развоја Палића“- сматра Пастор.

Радови на Водоторњу, вредни 21 милион динара, требају бити окончани до краја године, а радови на поплочавању, вредни 36 милиона, до краја августа. Средства за све наведне инвестиције обезбеђена су делом из покрајинског, а делом из републичког буџета.

Извор: РТВ

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине